Koetjes en Kalfjes – Den Haag & Zoetermeer

Koetjes en Kalfjes, de ‘stoere bistro met een vleugje chic’ is te vinden in zeven verschillende plaatsen in Nederland. Hierbij de recensies van Koetjes en Kalfjes Den Haag en Zoetermeer. Den Haag bezocht ik met 2 oud-studie vriendjes Jesper en Sander, Zoetermeer bezocht ik met Lars (ja, die komt uit Zoetermeer dus ik moest er aan geloven!).

De eendenborst met de paddenstoelen sloten mooi aan bij de herfst

Den Haag
Regelmatig ga ik een hapje eten met Sander en Jesper, oud-studievriendjes, en dat is altijd ongelooflijk gezellig. Eigenlijk zijn we maar een raar trio, maar een ding is zeker: het is altijd genieten!

Het geweldige restaurant van Koetjes en Kalfjes Den Haag is gevestigd in die mooie en ow zo gezellige Frederikstraat. Op een zaterdagavond werden we gelijk warm (letterlijk warm: de airco ging gelukkig aan toen wij binnen kwamen) verwelkomd door het personeel en naar onze tafel gebracht. Het interieur is heel mooi en vanaf onze tafel kon je zo de keuken in kijken, I like. Omdat we niet meer studeren, hadden we een hoop bij te kletsen. We bestelden dus eerst een mandje brood en een drankje waarna we, niet overdreven, zes keer zijn benaderd met de vraag of we er al uit waren. Bij de zesde keer zeiden we dat wij zelf wel aan zouden geven als we een keuze hadden gemaakt, waarop het vriendelijke meisje lachte en zei: “dat is een goed idee!”

Food
Na een heel lange tijd 🙂 hadden we onze keus dan eindelijk gemaakt en gingen Sander en ik voor de eendenborst en Jesper voor de pasta van de dag. Bij Koetjes en Kalfjes krijg je geen garnituur, deze zul je zelf bij moeten bestellen. Sommige mensen vinden het vervelend (en duur) anderen vinden het ideaal, als je niet zo’n grote eter bent bijvoorbeeld. Wij bestelden met z’n drietjes 1 ‘zak’ friet welke geserveerd werd met honing-mosterd mayonaise. Omdat we al brood op hadden bleek dit meer dan genoeg. De kaart van Koetjes en Kalfjes wordt aangepast aan het seizoen, en dit was dan ook te merken in de gerechten. Zo was de pasta van de dag een parpadelle met pompoensaus, rucola en zaden. De eendenborst werd geserveerd met paddenstoelen (zie foto 1).

De herfstige vega-pasta met pompoensaus

De eendenborst was super mals, de groentjes erbij heel knapperig. Ik heb van Queenie (bijnaam van Jesper) de pasta mogen proeven en ook deze proefde herfstachtig. Ik vond het een tikkie flauw, maar wel heel origineel. We dronken er een glaasje wijn bij, en dat beviel prima. De foto zegt genoeg; het werd wederom erg gezellig en vooral genieten van het mooie restaurant en het lekkere eten!

Sander en Jesper poserend voor Chickslovefood!

Zoetermeer
Het restaurant in Zoetermeer is niet te vergelijken met de lokatie in Den Haag. In Zoetermeer ligt het restaurant vrij afgelegen en is het restaurant veel groter! Toch zijn beide restaurants even mooi en even gezellig, beide op hun eigen manier. We schoven (heel erg laat) aan, maar dat was volgens het personeel geen probleem. Het personeel, ja dat wil ik eigenlijk gelijk kwijt, was echt heeel erg leuk! Gastvrij, vrolijk, gezellig en professioneel! Ook hier nam ik een mandje brood, en kozen we voor de verandering heel snel ons eten 🙂

Food
De man ging voor vlees, de vrouw ging voor vis en ook hier bestelden we een zal frietjes bij.

Een gerecht voor een 'echte' man 🙂

Mijn perfect gebakken tonijnsteak, super lekker!

Lars is blij met zijn mannen-maal 🙂

Nice to know
De gerechten hebben net even iets meer kwaliteit dan ik verwacht bij een ‘normale’ bistro. Daarbij heeft het restaurant echt lekkere wijnen op de kaart! De prijs is okay: als je een mandje brood neemt van te voren, beiden een hoofdgerecht, je frietje deelt, twee drankjes neemt en een koffie toe, ben je voor iets meer dan 3 tientjes per persoon klaar. Ook goed om te weten: het restaurant accepteert de diner-jaarkaart en als je er hebt gegeten mag je iemand een cadeaucard van 25 euro toezenden, hoe leuk! Een hele kleine kanttekening: Nina heeft bij Koetjes en Kalfjes in Haarlem gegeten en was daar wat minder over te spreken. De bediening en ambiance waren ook daar TOP, de wijn en het eten vielen tegen, de prijs-kwaliteitverhouding was niet helemaal okay volgens haar.

We love
– De wisselende kaart
– De mooie ambiance
– Het lekkere eten
– De geschiktheid voor de ‘niet veel etende’ vrouw

We less love
– De weinige keus voor vega’s
– De soms wat keten-achtige sfeer zoals het snelle bestellen (dit was niet zo in Zoetermeer!)
– De friet die de mannen er niet ‘gewoon’ bij krijgen 🙂

Rating Den Haag (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  (7)
Rating Zoetermeer (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)  (de bediening was ECHT heeeeel leuk!)

www.koetjesenkalfjes.com
Den Haag: 070-365 95 50
Zoetermeer: 079-331 60 08

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

8 reacties

Femke -

Inmiddels is Koetjes en Kalfjes failliet. Maar in Zoetermeer is Hudson ervoor in de plaats gekomen. Persoonlijk vind ik dit een veel leuker restaurant.

Brenda -

Rond de kerst in zoetermeer bij koetjes gegeten,was lekker en bediening erg aardig en vakkundig maar wat een prijzen!!!!!!!

Linde -

sorry, ik las niet de ‘7 verschillende’steden 🙂 maar dan zal die in haarlem ook wel goed zijn!

Nina -

Hi Linde,

Zelf ben ik (Nina) wel eens bij koetjes & kalfjes in Haarlem gaan eten, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik over die lokatie wat minder enthousiast ben. De sfeer is top, de bediening erg aardig, maar ik vond de prijs-kwaliteit verhouding niet in balans. Ook was de rode huiswijn ontzettend zuur. Maar ach, wie weet moet jij ‘t nog eens gaan testen om te kijken hoe het eten nu is :).

Groetjes,

Nina

Martine -

Ik heb ook pas in Haarlem gegeten en vond het ook tegenvallen. Prima bediening, maar eten niet echt bijzonder. Bovendien moesten we steeds langer wachten naarmate het drukker werd.

Linde -

En de koetjes en kalfjes in Haarlem? Daar is er ook eentje. Naast de Sumo.

Sander -

Wat een misselijke foto heb je erbij geplaatst haha. Ik heb de korting gekregen hoor, ik neem aan dat jij ook wat op de mat hebt liggen… 😀

Florence -

Onwijs leuke ‘post’! en vóóral over Zoetermeer..;)

Volgens mij hadden jullie gister ook een gezellige avond @ koetjes!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube