KIDS: Superfoods voor jouw baby

Natuurlijk is borstvoeding extreem goed superfood voor je baby. Maar na zes maanden is het tijd om je baby te laten wennen aan wat hapjes eten. Goede voeding is ontzettend belangrijk voor je baby om goed te groeien en goed te ontwikkelen. Zelf gezonde babyhapjes maken is dan natuurlijk het allerbeste.

Maak met deze superfoods extreem gezonde prutjes voor jouw baby!

Maak met deze superfoods extreem gezonde prutjes voor jouw baby!

Net als voor grote mensen zijn er voor baby’s ook superfoods die heel goed en waardevol zijn voor je kind. Wil jij je baby extra healthy boosten? Gebruik dan de volgende superfoods in je babyhapjes:


1. Quinoa
Niet alleen een superfood voor jezelf, maar zeker ook voor je baby. Quinoa wordt qua voedingswaarde ook wel vergeleken met moedermelk! Hoe geweldig! Quinoa bevat een lijst aan vitaminen, een hoog gehalte aan proteïne en natuurlijke voedingsvezels. Maak dus een keer een babyhapje met quinoa erin!

2. Avocado
Een avocado is heel geschikt voor babyhapjes! Het is een kwestie van pellen en dan prakken of, wanneer ze wat groter zijn, in stukjes te snijden. Avocado is overal mee naar toe te nemen en zo te geven! Ideaal dus. Avocado is goed voor het hart: de goede vetten beschermen je hart en je bloedvaten. Deze vrucht laat daarbij vitaminen beter opnemen, dus een stuk avocado in de fruithap doet wonderen!

3. Zoete aardappel
Zacht, smeuïg en zoet: daar is een baby dol op. Met zoete aardappel zit je dus helemaal goed. Zeker omdat er een lading vitamine C in zoete aardappel zit. Daarnaast bevatten ze veel vezels, wat de spijsvertering van je kindje helpt.

4. Bananen
Hier geldt een beetje hetzelfde verhaal voor avocado: bananen zijn perfect voor babyhapjes. Geprakt of in stukjes, de meeste baby’s vinden het heerlijk en het is gezond voor ze. Bananen leveren namelijk een grote hoeveelheid energie en een bom aan vezels.

5. Wortelen
Ook weer lekker zoet, daar zijn kids dol op en daarbij mega gezond! Wortelen zitten bomvol antioxidanten en zorgen voor een goede ontwikkeling van het zicht van je kind. Dus lekker veel wortelen voeren, daar gaan ze goed van kijken!

6. Tuinerwten
Wist je dat tuinerwten bomvol vitamine K zitten? Ik niet! Maar vitamine K is heel belangrijk voor je kind, het zorgt namelijk voor gezonde botten. Essentieel dus voor je kleine! Daarnaast bevatten ze ook vitamine A en C. En heel veel vezels, genoeg redenen dus om wat tuinerwtjes door je babyprut te gooien!

7. Vitamine D
Dit is een van de belangrijkste superfood voor de groei en ontwikkeling van jouw baby. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Maar ook in sommige voeding zit vitamine D, zoals in vette vis en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Vitamine D wordt soms ook toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Dus een klein stukje zalm of vlees bakken en een flinke wandeling en je koter groeit als kool!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Stella -

Goed artikel! Ik maak zelf ook alles vers, potjes worden hier geweigerd haha.
Kokosolie/boter is goed om er door heen te scheppen

Sanne -

Geef je kind/baby niet te veel banaan, want dat kan obstipatie veroorzaken!

I. Leeijen -

Hoi Sanne,

Dat obstipatie veroorzaakt wordt door bananen is een fabel. Dat men bij last van obstipatie beter geen bananen kan eten klopt zelfs niet. Het gaat om de rijpheid van de bananen. Onrijpe- en bakbananen bevatten veel ‘niet-verteerbaar zetmeel’ dat we niet kunnen verteren en dat kan veel klachten geven. Rijpe bananen daarentegen bevatten juist veel vezels en dit verbeterd de stoelgang.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube