KIDS: Samuels eerste b’day!

Twee maanden geleden zei ik tegen Nina “We vieren Samuels eerste verjaardag in de kroeg. Ik ga echt niet zo’n kinderverjaardag doen met stapels cadeaus en ellende voor een baby die nog niet eens beseft dat -ie jarig is“. Ik ben een beetje recalcitrant wat betreft baby-dingen. En da’s niet om stoer te doen. Maar ik heb iets tegen de materialistische gewoontes rondom baby’s. Zoals een babyshower met een tafel vol dure cadeaus terwijl de baby nog niet eens geboren is.

'Zie ik daar nou een witte Oreo-brownie??'

‘Zie ik daar nou een witte Oreo-brownie??’

Mijn zus organiseerde daarom ook voor mij een ‘I hate babyshower’ high tea, haha. Mét eten, zónder baby-cadeaus. Ik had de middag van mijn leven, waarop de liefste vrouwen uit mijn leven de hele middag met een koksmuts op hebben gezeten. En overal hingen posters met ‘I hate babyshowers‘. En er was een enorme I hate babyshowers-taart. Goed, zo met Samuels eerste verjaardag op komst kreeg ik weer mijn recalictrante gevoel. Ik dacht “wie van mijn vriendinnen en helemaal welke vrienden van mijn vriend zitten nu te wachten op een uitnodiging voor een kringverjaardag met gillende kinderen en een verplicht cadeau-kopen gevoel?”. Waarop Nina zei “ik!!”.

En een vriend van Marcel zei “tuurlijk willen we Samuels eerste verjaardag meemaken”. En zo stroomden reacties binnen van mensen die wel aanwezig wilden zijn. Mijn zus had al gepland dat zij met haar hele gezin uit Brussel zou overkomen voor Sammie’s eerste b’day. Uhm, oké dan vieren we het gewoon op de dag zelf (vrijdags) vanaf een uur of drie met een stukje taart. Gewoon klein.

Een maand erna was ik sta-tafels aan het regelen, recepten voor zoete en hartige taarten aan het verzamelen, een Samuel-taart aan het bestellen, had ik een checklist samengesteld met dingen welke ik moest kopen/doen en koken en had ik heel internet afgegoogled met de vraag ‘hoe vier je een eerste verjaardag’ en ‘first birthday ideas’. De uitnodiging ging uit naar de familie en onze vrienden met daarin ‘Ik word 1 en vier dat met een stukje taart. Ik heb genoeg speelgoed dus een kus is genoeg. Mocht je echt iets willen geven, dan het liefst iets in maat 86 of een euro voor mijn spaarrekening, waar mama een gedeelte van naar zieke kindjes stuurt’. De uitnodiging ging voor de show naar Marcels vrienden.

Twee maanden lang heb ik op de momenten dat Marcel van huis was en Samuel sliep gemonteerd aan een video van Samuels eerste levensjaar. De week voor zijn verjaardag zijn mijn ouders en ik dag en nacht bezig geweest om het huis ‘af te maken’. Ik richtte de dag voor zijn verjaardag een kinder speel/filmhoek in. Met Disney-films, speelgoed en kruiptunnels. Dat had ik gelezen: maak een kinderhoek voor de kinderen, het is tenslotte een kinderverjaardag!

En toen was het 24 oktober. Een dag om nooit meer te vergeten. Samuel sliep slechts een half uur, ik zag de hele dag al in duigen vallen met een jankend, oververmoeid kind. Om half drie startten we de dag met de opa’s en oma’s en maakte Marcel de usbstick open. Met een brok in ons keel bekeken we mijn gemaakte film. Van een kersvers molletje op mijn buik naar een prachtig en vooral heel vrolijk en grappig mannetje. Die ons elke dag weer entertaint. Al een jaar lang puur geluk…

En toen kwam de visite binnen. Ooms, tantes, neven, nichten, vrienden van Marcel, vriendinnen van mij en heel veel kindjes. Een kamer vol met 40! man en een bomvolle kinderhoek. Met veel mooie nieuwe kleren, euro’s voor op de spaarrekening en gelukkig toch ook wat grote, ingepakte speelgoed-cadeaus. Ik was een trotse moeder: de knappe vader bakte voor iedereen een vers kroketje en bediende de gasten, ik vulde trots glazen ranja, schaaltjes chips en maakte voor alle kids broodjes knakworst. Niks geen hippe kroeg. Een ongelooflijk cliche kinderverjaardag. En ik was de gelukkigste mama ever. En Samuel heeft vanaf half drie ‘s middags tot half 9 ‘s avonds aan een stuk door geschaterd van geluk. Letterlijk. Het was zijn dag. Zijn eerste verjaardag. Een dag om nooit meer te vergeten….

Zie hier een fotoverslag van deze mooie dag!

SAMUEL12

De Samuel-taart met als thema: TikTak. Dat kijkt Samuel via Youtube, filmpjes uit 1981. Heerlijk, daar wordt -ie zoo rustig van 🙂

samuel1jaar10

En mama bakte ook nog een Oreo-brownie. Het recept hiervan komt aanstaande zondag online!

samuel1jaar2

Voor iedereen een stukje!

samuel1jaar1

Èn dan ook nog een home made appel-kruimeltaart!

samuel1jaar4

Hiep, hiep hoeraaaa!

SAMUEL14

Een trotse mama!

Samuel32

De goed gevulde speel/filmhoek!

SAMUEL13

Papa Marcel en ome Yvo bakten 45 kroketten! Da’s mannenwerk 🙂

samuel31

Met z’n allen Samuels film kijken, lekker met broodjes kroket erbij.

SAMUEL15

De volgende dag: Samuel helemaal in het nieuw. Nog steeds dolblij…

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

21 reacties

Anita -

YES! Ik heb op jullie site gewoon gezocht op ‘Samuel jarig’ omdat ik snak naar hoe je inderdaad in godsnaam een eerste verjaardag viert en wat je gaat eten en wat je met al die kinderen doet én het ook zelf nog leuk hebt. Heel fijn dit dus, dank! Ik kan mijn to-do-lijstje afmaken 🙂

Nadia -

Wauw, die taart! Prachtig! Het klinkt als een heel leuke dag, en, ach, ik ben echt een beetje verliefd op jouw zoon… Wat een ontzettend leuk kindje is het!

Angela | Great Body & Skin -

Wat een knappe kindertjes!

Nele -

wat een leuke post dit – en zo herkenbaar. Dat van die film ga ik stelen voor de eerste verjaardag van mijn dochter volgend jaar in maart

Desiree -

Alsnog van harte gefeliciteerd! Het ziet eruit als een hele leuke verjaardag!

Tew -

ooooh hoe cute!!! En het is ook lekker om ff alle fashionable en culinaire toestanden te laten varen en je tanden gewoon te zetten in een ordinair broodje knakworst!! *ham* ik ben ook van het type ik-haaaat-babyshowers, hahahha! Zal zulke posters preventief moeten ophangen!! Groetjes Tewa

Miranda v/d Berg -

Whahaha Elise… stiekem toch lekker de ouderwetse mama! heerlijk, zo hoort het. En natuurlijk nog van harte met jullie knappe Sammy xx

Marieke -

Aaaaah dit is te schattig! Erg leuk dat je het absoluut niet wilde en het toch fantastisch was!

Suuz -

GEWELDIG! die eerste foto met die zin er onder! hahahahhaha lach me kapot! witte oreo taart!

Margot -

Leuk geschreven! En nog gefeliciteerd natuurlijk!

Amy -

Heel schattig allemaal, bijzonder zo’n eerste verjaardag! Gezellig druk ziet het eruit (:

Eline -

Leuk fotoverslag

Marieke -

Wat een ongelooflijk schattig verhaal <3

Tessa -

Haha superleuk en nog gefeliciteerd! Ik moest echt hardop lachen, op kantoor 🙂 Wat een cutie!

Elsbet | La Vie Pure -

Oh wat leuk! Die tart is zo mooi!

Brenda (kookt) -

Wauw, is je moppie Samuel alweer 1 jaar! Gefeliciteerd! Volgens mij hebben jullie een heerlijke dag gehad!

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Wat een geweldige taart! En een heel gezellige fissa zo te zien 😉

Malou -

Jeetje wat een leuke verjaardag zeg! Leuk idee ook die film en broodjes kroket zijn áltijd goed, knakworstjes trouwens ook!

Klaziena -

Wat een leuke foto’s! Wij hebben onlangs (4 oktober) ook de eerste verjaardag gevierd van Thijs. Ik ben ook zo blij dat ik daar wat energie en tijd in heb gestopt. We hebben ook een verschrikkelijk leuke dag gehad en Thijs heeft zichtbaar genoten van alle aandacht. Leuk om dit ook zo terug te lezen in jouw verslag. (ik ben zelf eigenlijk ook tegen alle ‘standaard’ babydingen en inderdaad de materialistische gewoonten die daar bij horen)

Sylvia -

Prachtig verslag! Leuk idee zo’n film 🙂

Kim -

Wat een leuk verslag; nog gefeliciteerd! Zo’n eerste verjaardag… zo bijzonder!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube