Sterrenresto Ivy wordt FG – CLF was erbij!

Hebben jullie wel eens in restaurants met een Michelinster gegeten? Je hebt dan echt de crème de la crème van de restowereld te pakken. Food dat tot de allerhoogste categorie behoort. Maar eh, om heeeel eerlijk te zijn, zit je er in sommige Michelinresto’s wel een beetje stijfjes bij, of is de keuken best wel klassiek, of de service zeer netjes, maar ook behoorlijk afstandelijk. Ik kan me voorstellen dat je daar niet zo’n zin in hebt (dat hebben Elise en ik ook niet namelijk, doe ons maar een heerlijk bio eetcafé :)). Maar er zijn zeker ook uitzonderingen! Zo zijn Elise en ik lange tijd geleden allebei verliefd geworden op Ivy in Rotterdam.

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Daar staan ze weer hoor, Jut en Jul. Ditmaal in Rotterdam.

Ik dineerde er eens met Bart (al lang geleden, voor mijn verjaardag), Elise lunchte er met haar zus (voor Elises afstuderen). Bij Ivy wordt geweldig, magisch (experimenteel!) gekookt, is de service bruisend, de sfeer alles behalve stijf, het personeel jong en het eten, tja, of er engeltjes over je tong piesen. Inmiddels zijn we vriendjes geworden met de chef, François Geurds, dus toen hij een paar weken geleden de telefoon greep en aan Elise vroeg of wij bij een belangrijk evenementje wilden zijn, twijfelden we geen seconde.


Goed, een belangrijk evenement dus. Iets waar François in het begin niet zo blij mee was: hij heeft een rechtzaak verloren en moest de naam Ivy veranderen. Er is al een Londense tent die zo heet. Maar François houdt wel van verandering, bedacht een nieuwe naam en gaf een feestje. En wij waren bij dat Rotterdamse feestje dus! En ontdekten ter plekke dat de nieuwe naam van Ivy FG (spreek uit op z’n Engels) is, naar de initialen van François.

Leuk bijkomend nieuwtje bij deze naamsverandering, FG ontwikkelt op dit moment ook een koffielab in Rotterdam. François experimenteert met het branden van koffie en het gebruik van koffie. Het plan is om ook in het restaurant trainingen te gaan geven. Nice! Maar goed, nu eens het evenement omtrent de naamsverandering. Wat was het gezellig, druk, leuk en lekker! Hierbij wat kiekjes.

www.fgrestaurant.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Bij aankomst zien we het meteen, alle borden waar de nieuwe naam opstaat zijn afgeplakt. Wat o wat zal het zijn?

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

François doet de onthulling samen met culinair expert Alain Caron.

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Hij klimt op z’n laddertje, en….

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

…Tadaaaa! Lekker strak logo!

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Nog even wat champagne er tegenaan en FG kan van start.

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Enne, je zou het bijna vergeten, maar er waren natuurlijk ook hapjes. Van eendenlevertjes en asperges, tot nootjes en olijven. Lekker snacken bij een sterrenresto!

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Ook merguez, kiploempiaatjes en virgin cocktails, die op een hele bijzondere manier met veel rook gemaakt werden. Het resultaat: een superlekkere ananassmaak!

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Lever-aspergehapjes. Ik viste de goddelijke witte asperges eruit.

Nieuwe naam Ivy Rotterdam

Elise smult van een kiploempiaatje!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Joyce -

Ziet er goed uit!

Lara M -

Ziet er allemaal goed uit! Wel balen dat hij de rechtzaak verloren heeft maar het kwaliteit van het eten gaat er natuurlijk niet op achteruit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube