In Den Doofpot – Leiden

Een beetje schandalig dit, maar het is alweer drie maanden geleden dat ik bij In Den Doofpot at, en nu post ik er dus pas over. Ik kwam er gewoon niet eerder aan toe! Dat heb je wel eens. Ik had dit fijne resto wel al genoemd in mijn Skinny Summer Dagboek, maar vandaag wijd ik er nog even een heel artikel aan. Dat verdient dit restaurant namelijk!

In Den Doofpot Leiden

Mijn hoofdgerecht: een zalige tarte tatin met asperges.

Ik at hier begin juni, voor mijn verjaardag. En damn, dat was een goed verjaardagsmaal! Het is net iets te fris om buiten te zitten (dat is vandaag wel anders…), dus we zitten binnen terwijl de deuren wagenwijd openstaan. Fijn! Het restaurant is clean en sfeervol ingericht. Niet teveel poespas, gewoon gezellig.


Food
Verschillende obers houden zich met ons bezig, sommigen spreken alleen Engels. Maar dat vind ik niet storend. Bij ons glaasje prosecco krijgen we al paarse aardappelchippies, lekker brood met olie en droge worst (voor Bart dus). Al snel volgt de amuse van watermeloen. Hoe fris en lekker! Vervolgens neem ik een echt tongstrelend gerecht van gerookte portobello en als hoofdgerecht een tarte tartin met witlof en asperges. Lekker veel groentjes, dus! Het is me al meteen opgevallen dat In Den Doofpot niet automatisch vis of vlees de hoofdrol laat spelen, groenten zijn hier heel belangrijk. I like! Ik smul van mijn gerechten, vooral van de tarte tatin. Zachte asperges, licht bittere witlof en heerlijk bladerdeeg met een echte roombotersmaak. Mmm.

Bart kiest voor een voorgerecht met onder meer een soort ravioli gevuld met kreeft. Als hoofd iets met vlees. En echt alles is lekker! Kijk maar naar de plaatjes, dan kun je het je wel voorstellen hoe fijn dit etentje was. We nemen er een wijntje bij en water dat we uit leuke stenen bekers drinken.

Nice to know
In Den Doofpot is een knus restaurant met echt een goede, originele kaart. Een resto waar je gaat eten als je wat te vieren hebt. De prijzen liggen dan ook wat hoger dan in de wat meer standaard restaurants. Een vier gangen menu kost 55 euro. In Den Doofpot is creatief, vernieuwend en laat groenten een belangrijke rol spelen. Ik kom hier zeker nog eens terug!

We love:
– Originele gerechtjes die ontzettend goed smaken
– Je wordt hier echt in de watten gelegd
– De ontzettend mooi opgemaakte borden

We less love:
– Enige minpunt: ik vond het voorgerecht met paddenstoelen, hoe lekker ook, een beetje herfstig smaken voor in juni

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8,5)

www.indendoofpot.nl
Tel: 071 5122434

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

In Den Doofpot Leiden

Mmm, meteen op tafel: paarse chippies. Mooi!

In Den Doofpot Leiden

Nog geen voorgerechtje gehad, en nu al al dit lekkers op tafel!

In Den Doofpot Leiden

Een fruitige amuse met watermeloen. Lekker, hoor!

In Den Doofpot Leiden

Mijn voorgerecht met gerookt portobello is heerlijk zoutig. Het wordt echt geserveerd vanonder een stolp met rook! Ik geniet ervan, ook al is het wat herfstig.

In Den Doofpot Leiden

Barts voorgerecht, gestreepte pasta met kreeft.

In Den Doofpot Leiden

Barts hoofdgerecht,

In Den Doofpot Leiden

Een fotootje gemaakt recht tegen de zon in… Maar wat ben ik happy hier!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Lara M -

Prachtige presentatie van het eten! Fijn dat het ook zo heerlijk gesmaakt heeft:D

Margot -

Alles ziet er heel erg mooi uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube