Help, ik krijg een nieuwe keuken!

Trouwe volgers van Chickslovelittleones.com hebben dit al kunnen lezen: ik ga verhuizen! Yes, een nieuwe plek onder de zon. Inmiddels zijn we al druk bezig met verbouwen en moeten we eind deze maand uit onze huidige woning. Heel spannend allemaal! Het nieuwe huis heeft een 14 meter lange garage, wat uitkomt in een 8 meter lange tuin. En guess what: wij gaan daar onze woonkamer met droomkeuken in maken. Aaaahhhh…

IMG_1797

En a dream is coming true, want we zijn heel hard bezig om alle te gekke Pinterest foto’s om te bouwen tot realiteit. Wát een gaaf project! Alleen de keuken moet nog. En dus is mijn vraag: hellup!

Aan jullie allen, mede foodies, wat is jullie gouden keukentip? Ik heb zelf al aardig wat ideeën en voorkeuren -uiteraard-. Maar ik ben zeer benieuwd wat jullie aan tips hebben voor mij! Waarop te koken, wat voor indeling, apparatuur, vloer, licht, etc. etc. Alle (!) tips zijn welkom.

Om jullie een idee te geven: de keuken wordt zo’n 3,5 meter lang met daarvoor een 3,5 meter lang kookeiland van 1,2 meter breed. En die komt dus middenin mijn woonkamer te staan. Dus alles gaat om de keuken draaien. Logisch 😉 Hieronder een foto van de huidige situatie. Erg hè? Het is dus gewoon écht nog een garage. Maar er komt dus een grote woonkamer met serre en openslaande deuren naar de tuin. Daarin een zithoek met openhaard en daarvoor dus een grote witte keuken met wat bronzen fronts hier en daar van mijn droommerk SieMatic. En voor de rest? Nog géén idee! Uiteraard ga ik het hele proces: van vieze garage tot droomkeuken met jullie delen. Dus stay tuned, enne HELP ME!

**KOOP NÚ ONS DERDE KOOKBOEK: HET MEAL PLANNING-KOOKBOEK **

ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX-KOOKBOEK, KOOP JE HIER!
ONS EERSTE BOEK: HET 5 OR LESS-KOOKBOEK, KOOP JE HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

IMG_1926

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

32 reacties

Silvia -

Hey Elise,

Lees altijd enthousiast jullie recepten online en ook de boeken staan thuis op de plank. Nu kwam ik dit berichtje tegen en kon mezelf niet tegenhouden om hier toch even op te reageren. Ik werk namelijk als marketing manager bij floww en zou het erg leuk vinden om een mede foodie te overtuigen van ons product, waar wij natuurlijk erg trots op zijn 😉 Mocht je interesse hebben in een kokend water kraan waar ook ijskoud gezuiverd water uit komt, stuur me dan even een berichtje!

Groetjes Silvia

annemargreet -

Hi Silvia. Dankjewel voor je bericht! Mochten we geïnteresseerd zijn, dan hoor je van ons. 🙂 Liefs, Anne-Margreet – Chickslovefood.

Anneke -

Ha,
Gaaf hoor een nieuw huis met als middelpunt de keuken!! Wij hebben toen we hier jwamen wonen de keuken op maat laten maken en dus ook volledig naar onze wens…. Geen dag spijt van!! Wij en iedereen die hier komt genieten nog elke dag van onze woonkeuken!
Ook hier een aanrechtblad ve steensoort waar je alles op kunt zetten en wat prima is af te nemen zonder dat je vlekken krijgt.
Ons fornuis is de blikvanger (boretti, twee ovens en een 6pitter met wokbrander aan de zijkant) Aga heeft ook fantastiche ovens maar werd voor ons net iets te duur;-)

Wij hebben geen bovenkastjes, maar met een keuken van 6 meter voldoende opbergruimte, plank aan beide zijden vh fornuis waar je vanalles op kunt zetten…. alleen tegeltjes achter het fornuis en achter de rest vh aanrechtblad een speciale verf die je prima met een nat doekje af kunt nemen. We hebben m al 9 jaar en genieten nog elke dag!!!
Veel plezier met uitzoeken!!
Groetjessss

Jose -

2 vaatwassers vanuit 1 gebruiken en de andere vullen! Superhandig

sannie -

Een afdruiprek boven je wasbak! Kun je alles uit het zicht laten drogen (voor dingen die je niet in de vaatwasser doet) Niet heel bekent in NL maar gebruik het zelf dagelijks!

yvonne -

Neem een stoomoven, ikzelf heb sinds december een stoomoven en wat kookt dat fijn en wat smaakt alles lekker uit een stoom oven. Voordeel van stoomoven is dat je er alles in kan klaar maken maar ook kan je makkelijk voedsel in warm maken, of warm houden of ontdooien, inmaken, drogen, favoriete gerechten in geheugen opslaan. Noem maar op, en belangrijkste voedsel komt er echt lekker uit en de smaak is overheerlijk, beter dan koken in een pan. Ik vind dat een echte aanrader en hopelijk ga je dan ook wat recepten plaatsen voor mensen met een stoomoven want daar zijn er te weinig van op het internet.
Heel veel plezier straks met je droom keuken, en veel kook plezier.

Monique -

Wij hebben vijf jaar terug de keuken vernieuwd en de mooiste en beste inkoop is onze boretti inductiekookplaat. Wat een gemak is dat, zowel wat koken betreft maar ook het schoonmaken. Er kookt iets over, even de pan aan de kant, doekje erover en de pan er weer op. Je kan op elke “pit” een timer zetten, belletje gaat af en pit gaat uit als de kooktijd om is. De temperatuur is net zo goed te regelen als bij een gasfornuis, uit is uit, lager is lager en hoger is hoger. Verder vind ik dat het koken sneller gaat dan bij gas, veel directer. Wij hebben 30 jaar gekookt op gas en was binnen 1 dag gewend aan inductie. Ik zou nooit meer anders willen.
Verder een goede vaatwasser, waarvan de bovenlade ook erg stevig is. Als je flink en veel kookt, dan heb je vaak ook veel ovenschalen of pannen en die moeten ook boven in kunnen.
Veel plezier met het uitzoeken van de keuken, ben benieuwd wat het gaat worden.

Marjolein -

Een vermaler!! Ik wil nooit meer anders. Nooit meer een stinkende groenbak. Google maar. En mijn kinderen waren ook klein toen ik die vermaler nam. Je hoeft niet bang te zijn dat ze daar hun handen in steken. Dat doen ze namelijk niet.
En een uittrekkraan heb je nu ook van Quooker. Ideaal!!

Lysanne -

Ooh nieuwe keuken, fantastisch! Wij hebben ook een jaar een nieuwe keuken en ben er nog elke dag blij mee!
– qooker!!!!! Zooooooo blij mee! (Al hebben wij het merk Franke, maar je snapt wat ik bedoel haha)
– ik wilde een apothekerskast, alleen waren deze erg duur en volgens de verkoper niet super handig. Nu heb ik een ‘gewone’ kast deur met daar achter allemaal lades. Super fijn.
– oven op werkhoogte!
– inductie, top met schoonmaken. Ik heb zelf geen enkel probleem met koken en hitte en dergelijke zoals ik anderen lees 🙂
– composiet blad; lekker glad en hard!
– diep aanrechtblad
– ladessssss, met ingebouwde bestek la daar weer in. Ook in mijn andere grote la heb ik zo’n ‘bestek la’ gedaan, waar ik nu dus al m’n kruiden in heb!
– vloerverwarming!! Ipv plintverwarming, nog beter! Beste beslissing ooit.
– wij hebben hoogglans kasten. Ik had verwacht dat ik veel aan het poetsen zou moeten op de kasten, maar dat valt heel erg mee. Het aanrecht zie je daarentegen wel alles op, omdat deze zwart glanzend is.
– ik heb spijt dat ik geen grotere kookplaat heb genomen.
– wij hebben de achterwand in hetzelfde materiaal als het aanrecht genomen, volgens mij iets van 60 cm hoog zelfs. Heel fijn met spetteren e.d.

Ik hoop dat je me begrijpt met alles, als je beeld wilt zien mail ik je graag foto’s! Heel veel plezier met alle keuzes en geniet ervan!

Elise -

WOW, ik ben HEEEL happy met alle reacties. Kom maar door met jullie tips! Onwijs bedankt. Liefs Elise

Ilons -

Het duurste onderdeel van onze keuken was het keramische werkblad; ongevoelig voor krassen en zuren. Maar het fijnste is het feit dat je er zo je hete pannen en ovenschalen op kunt zetten. Ik hoor het een van de keukenverkopers nog zeggen; dat doe je in de praktijk toch niet… Nou ik kan je vertellen dat ik nog elke dag blij ben dat ik niet met onderzetters aan de slag hoef! Gewoon de hele ovenplaat recht uit de oven op het aanrecht 🙂

Elise -

Oh wow, daar heb ik dus nog echt niet aan gedacht en ik zou dat inderdaad dus zelf ook zó doen, haha. Thanks Ilons!

Ellis -

Ga naar Evert Rop van Aswa keukens in Dordrecht. Hij heeft echt gave aparte ideeen en werkt met mooie materialen.

Marieke -

Wij hebben een Bora inductieplaat Top ding! Werkt echt heel goed en, ook niet geheel onbelangrijk, bij een kookeiland: Je hebt geen afzuigkap.

Lise -

Oohh wat fijn zeg! Ik zou sowieso voor gas gaan, heb een tijdje in een huis gewoond met inductie en dat is qua hitte zo lastig te regelen. En als ik ooit de luxe hebt om mijn eigen keuken in te richten komt er sowieso een kokend waterkraan in, ideaal!

Loes -

Ik kan me grotendeels bij marieke aansluiten. Ik ben ook bezig me een nieuwe keuken dus ik ben benieuwd naar de tips van anderen. Mijn keuken is wel een stuk kleiner tips zoals een extra diep aanrechtblad gaat helaas niet.

– Lades, veel efficiënter dan kastjes.
– een dubbele oven staat hier ook op de planning. Een gewone en een combi. Heb ik nu ook en dat is ideaal. 2 verschillende gerechten klaar maken maar elk apparaat heeft ook zijn eigen specialiteiten. De combi is sneller warm en fijn voor dingen als afbakbroodjes. De gewone oven is is door de boven/onder warmte beter voor het bakken van brood, pizza, enz.

– Een wokbrander heeft alleen nut wanneer deze voldoende ruimte heeft. In mijn huidige keuken (niet zelf uitgezocht ) zit dus zo’n onding met een brander in het midden. Ook kan het kleinste pitje niet zacht genoeg om te sudderen. Mocht iemand een tip hebben waarmee ik kan zien of een kookplaat geschikt is voor stoofgerechten dan hoor ik het graag.

Elise -

Hi Loes. Wat leuk dat je ook met een nieuwe keuken bezig bent. Hier hebben we zeker wat aan. Thanks voor je tips! Groetjes!

Elza -

Dat probleem met je stoofgerechten (kleinste pit dat op de laagste stand nog te hard gaat) kun je makkelijk oplossen.
Hier zijn speciale sudder plaatjes voor. Kosten een paar Euro gewoon bij blokker. Werkt super!

Loes -

Helaas gaat het stoven zelfs te hard met sudderplaatje. Het is echt erg, ook niet erg efficiënt en milieuvriendelijk.
Het sudderplaatje van de blokker is trouwens achterin de kast beland. Een glad metalen plaatje met daarop een zware gietijzeren pan geeft schuifgevaar. Nu een gietijzeren sudderplaatje maar ook dat is niet voldoende. Ik vermoed teveel vermogen maar kan de specificaties helaas niet achterhalen. Ik hoop dat het met een nieiwe kookplaat gewoon is opgelost

Mirjam -

Inductie is makkelijk schoon te houden en veilig met kids.. Maar de mensen die ik ken die inductie hebben, hebben er telkens problemen mee. Ik heb daarom toch voor gas gekozen.

Ik wilde graag zo’n uitschuifbaar kruidenrek kastje (heb een Ikea keuken), maar uiteindelijj vind ik het maar een onhandig ding :’)

annemargreet -

Hi Mirjam. Leuk dat je meedenkt! Daar hebben we echt wat aan. 🙂 Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.

Elise -

Ja dat makkelijk schoon dat spreekt mij heel erg aan. Ik haat pitten schoonmaken 🙂 Maar ik moet zeggen, ik vind het gas zien, ruiken en voelen wel heel fijn!

Loes -

Misschien Gas op glas?
Had ik in mijn vorige woning en komt ook weer in de nieuwe keuken. Bijna net zo gemakkelijk schoon te maken als inductie maar dan met pitten wat natuurlijk iets meer werk geeft.

Marjolein -

Ik heb gas op glas en ik vind het echt de HEL haha. Begrijp me niet verkeerd hoor; het ziet er prachtig uit. Ik vind het schoonmaken alleen echt een drama. Voor mij dus nooit meer.

Anne -

Marjolein, dan is een inductieplaat voor jou waarschijnlijk ook geen aanrader want dat is hetzelfde materiaal.

Ik vind het ideaal. Oke glimmend schoon betekend even oppoetsen maar met 1 veeg is de plaat hygiënisch schoon. Zelfs wanneer en pan is overgekookt en je dit te laat opmerkt. Dat hoefde ik bij mijn vorige kookplaat niet te proberen, die vlek was meteen ingebrand en nooit meer mooi gekregen.

Renske -

Waaah zooo tof!! 1,5 jaar geleden hebben wij ook flink verbouwd en heb ik mijn eigen keuken mogen ontwerpen… 1 van de leukste dingen om te doen als foodie zijnde! Ik koos voor een zwart 6-pits gasfornuis(van Smeg) met mega oven en ernaast nog combimagnetron. Ik heb verder een witte keuken dus mn gasfornuis springt er echt uit 🙂 Mijn aanrechtblad is van beton en ter plekke door een bedrijf gestort, heel tof alleen niet het meest praktische… het vlekt nogal. Dus moeten we hem nog coaten met een epoxy.
Weet niet of je ook voor bovenkastjes gekozen hebt? Ik heb bewust de keuze gemaakt ze weg te laten en er een stoere steigerhouten plank te plaatsen waar ik allemaal leuke dingen uitstal 🙂 de metalen plankdragers heb ik bij Stoermetaal vandaan en die hebben ze ook in een kopertint, dus dat is misschien wel tof bij jullie 😉 Qua licht hebben we gekozen voor losse snoeren met fitting en lampje, voor een beetje industriele uitstraling.. Hoop dat je er wat aan hebt, heel veel succes met de verbouwing! Ben heel benieuwd naar wat het gaat worden 😉 liefs! Renske

annemargreet -

Hi Renske! Dankjewel voor je tips. 🙂 Daar hebben we zeker wat aan! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.

Elise -

Thanks!! Ik ga eens kijken voor die kopertinten 🙂

Marieke -

Whoahhh fantastisch!!! Wij hebben een paar jaar geleden ons huis gekocht en helemaal verbouwd. Wat ik echt top vind aan onze keuken:
– zespits fornuis: op aanraden van anderen hebben wij er een met de wokbrander NIET in het midden, want anders past er niks meer naast als je je wok erop zet!
– dubbele oven: een gewone en kleine. Ik weet niet of jij vaak hele varkens aan een spit rijgt, maar een grote oven duurt heel lang om op te warmen (zeker als je alleen een stokbroodje wilt afbakken) en je hebt het formaat eigenlijk niet nodig. Met twee ovens kun je ook twee verschillende gerechten op verschillende temperaturen tegelijk maken. Ik ben fan!
– Kastjes tot aan het plafond. Ik kan er niet bij, maar het staat hee fancy en is handig voor dingen die je maar een of twee keer per jaar gebruikt . Ander voordeel: je hoeft nooit meer bovenop de kastjes te poetsen 😀
– Lade met afvalsoorteerbakjes. Uit zicht, meteen gesorteerd. Kleine bakjes (wij hebben van ikea) die je makkelijk leeggooit in de kliko.
– Plintverwarming! Geen lelijke radiator aan de muur, maar wel lekker warme voetjes 🙂
– Betonverf ipv tegels. Lekker strak/glad, goed schoon te maken en in elke wenselijke kleur te verven. Hij is nu turquoise en ik denk dat dat zo blijft, maar als ik wil heb ik in een uurtje een oranje achterwand.
– Vaatwasser met besteklade ipv zo’n bakje.
– Extra diep aanrechtblad. Wij hebben de kastjes 10cm van de muur gehangen, waardoor het aanrechtblad een stuk dieper is, heerlijk! Kun je tenminste alles goed kwijt. Again, minder relevant als je een enorme keuken hebt, maar toch 😉
Niet doen:
– cv-ketel in een keukenkastje, zonde van je ruimte (al hebben jullie plek zat), vrienden van ons hebben ‘m in de kelder gehangen, veel handiger!
– Je afvalsorteerlade boven de plintverwarming – is toch minder lekker voor de groenbak 😛

Elise -

Past er wel genoeg afval in zo’n scheidingssysteem? Ik twijfel daarover.. Alvast bedankt. Groetjes Elise

Sophie -

Een grote warmhoudlade. Ik heb die van Siemens en daar past een grote braadpan in. Het ding is fantastisch! Je kan hem als slowcooker gebruiken maar ik gebruik hem het vaakst om de schaal eten warm te houden tot manlief thuis is. Eten de kinderen hetzelfde maar op andere tijden. Ook handig als je timing niet klopt en je groente al klaar is maar de aardappelen nog niet!

annemargreet -

Hi Sophie! Dankjewel, wat een top idee! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube