Han Ting – Den Haag

Dan run je samen een blog over food, eet je nauwelijks samen. Toen we nog huisgenoten waren in Rotjeknor deelden we de dis zo’n vier keer per week, sinds we allebei verhuisd zijn naar verschillende steden misschien eens per twee weken. Maar daar gaan we verandering in brengen: de chicks gaan vaker SAMEN eten. Restaurant Han Ting in den Haag mag het spits afbijten. We vieren dat we al een maand live zijn, dat Elise is afgestudeerd en meer van dat soort heuglijke feiten.

De amuse! Nina is zo uitgehongerd dat ze per ongeluk de garnaal met staart er al naar binnen werkt. Ach, kan best!

Deze recensie is misschien niet 100% representatief voor hoe het er normaal bij kok Han aan toe gaat, omdat het restaurantweek is. Maar goed, aan Han & co. de uitdaging om natuurlijk net zo verrassend en lekker te koken als in alle andere weken. We willen graag bij Han Ting eten omdat we er simpelweg al veel goede verhalen over hebben gehoord, de combinatie tussen Oosters en Frans eten schijnt geslaagd te zijn. We zitten er bijzonder knus bij. Fijn licht, goede sfeer, mooie lampionachtige lampen.

De ambiance van Han Ting is geweldig (of komt het door Nina?)

Onze ober Michel is erg rustig en vriendelijk. We krijgen meteen een lekker welkomstwijntje toegestopt en bij ieder ander wijntje dat we drinken legt hij tot in detail uit wat we in ons glas hebben. Jep, we hebben hier te maken met een kenner!

De restaurantweek-kaart

Een kleurrijke bite vooraf

Food
We beginnen met een paar kleine bites vooraf en krijgen vervolgens de amuse (een grote garnaal, zie eerste foto). Dan volgt het voorgerecht: zalm, zacht gegaard met citroenolie, Hollandse garnaaltjes en krokante groenten. Het bord ziet er druk, maar mooi en kleurrijk uit. De zalm smaakt naar, tja, zalm? Hij is lekker, maar er lijkt niet zo heel veel mee te zijn gedaan. Bovendien vinden we allebei het stuk nog al groot. Doe ons maar sashimi-formaat, geen biefstukportie.

Ons mandje met gestoomd brood met uitjes wordt constant aangevuld, heerlijk! We genieten van het kleffe, zachte bapao-brood en werken zo vijf mandjes naar binnen. Nee, niet echt glamorous, maar ach, het smaakt goed ;).

Het voorgerecht

Het bapao-brood

Het tussengerecht komt snel, het is tongschar in een rolletje, met komkommer, pastarijst, paling en chilisaus. De vis is heerlijk zacht en op smaak. De chili goed te proeven, zonder overheersend te zijn. En lekker, met frisse komkommer en komkommergelei erbij! Dit is ons favoriete gerechtje van de avond.

Het tweede gerecht, de tongschar

Hierna komt het derde gerecht: gebakken lamsfilet, gestoofde lamsnek, kerriesaus, schuim van kokos, bieslook en rode paprika druppels. Wat zijn de bediening en de keuken lekker snel! Ik (Nina) eet nauwelijks vlees, met heel af en toe een uitzondering daargelaten. Ik besluit het lam toch te proberen, omdat ik lam vroeger een van de lekkerste vleessoorten vond. Ik neem een hapje en merk dat ik de smaak erg lekker vind, maar ik merk ook dat ik het gewoon niet meer kan: zo’n stuk vlees eten. Ik heb mezelf verkeerd ingeschat en laat de helft van het lam staan. Wat zonde. Ik vind de saus en garnering wel erg lekker. Elise eet wel vlees, maar houdt simpelweg niet zo van lam. Ook zij laat de lamsfilet deels staan, maar eet wel de gestoofde lamsnek op. We vinden allebei het filetstuk behoorlijk groot.

Het hoofdgerecht, de lam

Het restaurantmenu zit erop, jammer dat er geen zoet gerechtje bij zat. In het begin dachten we deze er nog bij te bestellen, maar we merken behoorlijk vol te zitten (al komt dat vooral door het gestoomde brood ;)). We bestellen koffie met friandises. Een kokoskoekje, iets met een pindasubstantie en een puur chocolaatje. Lekker!

Elise drinkt graag door tot de laatste druppel 😉

Nice to know
Han Ting straalt klasse uit. De bediening is erg vriendelijke en professioneel, de sfeer is goed, de inrichting smaakvol. Wij waren met z’n tweetjes zo’n negentig euro kwijt, maar dat komt doordat we er aten in de restaurantweek, normaal zal de rekening wat hoger zijn. Het eten is goed, maar houd simpelweg rekening met behoorlijk grote porties vis en vlees.

We love:
– De sfeer
– De bediening
– De lekkere wijnen (die voor ons uitgezocht werden)
– De mooi opgemaakte borden

We less love:
– De behoorlijk grote stukken rauwe zalm en lam
– En tja, fusion Frans – Oosters? Lekker en vernieuwend, maar wij zijn het er toch over eens: puur Frans, of puur Oosters ligt ons wat beter
– De vijf euro die we moesten dokken voor een ienieminie fles plat water!!

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7)

www.hantingcuise.nl
070-3620828

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Alexander -

Dank je wel. Leuk restaurant.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube