Gusto – Den Bosch

Ow, I love spontane dagtripjes. Alweer zo’n twee maanden geleden besloten Bart en ik op een duffe zondag maar eens naar Den Bosch te rijden. Hoe we erop kwamen… geen idee, haha! Maar we wilden eens naar een stad die we allebei nauwelijks kenden en er was ook nog eens koopzondag. Dus hoppa, auto in naar het zuiden.

Gusto Den Bosch

Fijn in het zonnetje! Lekker eten en mensen kijken.

Ik kom zelf wel uit Brabant, maar helemaal aan de zuid-oost kant. Den Bosch kende ik dus niet echt. Anyway, het is al even geleden maar ik vind het toch leuk om deze zonnige lunchtip met jullie te delen: eet een Italiaans broodje bij Gusto!


Middenin het centrum van den Bosch zit deze best grote Italaanse lunchroom en traiteur. Omdat het lekker zonnig is strijken we neer op het knusse terrasje. Het zit in een klein straatje waar veel winkelende mensen langskomen. Prima mensen-kijk-spot dus! Da’s namelijk mijn tweede hobby, naast koken/eten.

Food
Al snel brengt een vriendelijk meisje ons een supervers sinaasappelsapje en een cappuccino met een heerlijke schuimlaag. Fijn! Ik zie bij de buren wel de standaard Pickwick-theetjes op tafel komen, dat vind ik altijd wel een beetje een afknapper als ik zelf thee bestel.

Okay, dan maar eens een broodje kiezen. Wat een kaart! Yummiehiehie! Ik kies uiteindelijk een boxie (!), da’s een broodje met provolone (lekker pittig hard kaasje), gegrilde aubergine en spinazie. Bart gaat voor de primavera, een broodje met mozzarella, tomaat en basilicum. Ik bestel een tomatenbroodje, Bart een volkorenbroodje. Jep, ook de broodsoort kun je kiezen! Korte tijd later worden er twee flinke bollen geserveerd die goed belegd zijn. Echt veel kaas, aubergine en spinazie. Lekker zeg! Flinke lagen. Alles is ontzettend vers en goed op smaak. Genieten! Bart vindt de broodjes wel een beetje zacht, hij had liever een bite gehad aan de buitenkant. Ik mis dat zelf niet, maar begrijp hem wel. Doordat alles zo vers is, liggen de prijzen wel wat hoger dan dat je gewend bent in een ‘gewone’ lunchroom. Mijn broodje kost 9,50 euro, die van Bart 8.95 euro. Maar dat is het wel waard.

Nice to know
Gusto zit op een leuke centrale plek in Den Bosch en serveert echt de heerlijkste broodjes met allerlei soorten vers, Italiaans beleg. Volgens mij zijn ze beroemd in de Brabantse hoofdstad! Als je buiten zit; loop ook zeker even naar binnen om alle lekkere delicatessen te bewonderen die daar zo heerlijk tentoongesteld worden. De volgende keer als ik hier kom, ga ik misschien wel voor antipasti, mmm!

We love
– ‘t Is gewoon erg lekker hier
– De vriendelijke service
– Het idee dat je echt Italiaans eten krijgt, niet een slechte fabriekskaas bijvoorbeeld, echte kwaliteitsproducten

We less love
– Niet echt een minpunt, wel belangrijk om te onthouden: hier betaal je meer voor een broodje dan een broodje gewone kaas in een andere lunchroom
– De broodjes zijn zacht, mocht je van meer een bite houden vind je dat misschien een minpuntje
– Misschien kan Gusto overstappen op een wat meer bijzonder theemerk?

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8-)

Tel: 073 – 6104015
www.gusto-denbosch.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Gusto Den Bosch

Mmm, I love gegrilde aubergine.

Gusto Den Bosch

Het broodje van Bart, Ook lekker dik belegd.

Gusto Den Bosch

Ook prima: de drankjes. Al zou ik zelf niet zo snel een Pickwick-theetje bestellen.

Gusto Den Bosch

Genieten!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

10 reacties

Ilja -

De antipasti bij Gusto is echt voortreffelijk…. Standaard prik als we gaan lunchen in Den Bosch, lekker glaasje wijn en mandje brood erbij en genieten maar!

Iris -

Zeker, leuk tentje in denbosch! Tomaatbroodje of een olijfbroodje.. mmmh

Steffie -

Nog meer tips voor lunch @ ‘s-Hertogenbosch: vergeet Zoetelief, Roels, DIT, ff Swanjéé en het Opkikkertje niet. En dan vergeet ik nog zo’n tien lekkere lunchplaces! Enjoy ‘s-Hertogenbosch, met een Bossche bol van de geheel vernieuwde winkel van de Groot!

Anne -

De broodjes bij Gusto zijn echt overpriced. Helemaal als je weet dat de mozzarella de gewone merkloze is van de AH… Zo ambachtelijk en authentiek is het dus niet. Cafe Voltaire in Den Bosch is trouwens wel een aanrader! Vegetarisch en biologisch, tegen een hele schappelijke prijs en de vriendelijkste bediening van Den Bosch.

Lara M -

Het ziet er heerlijk uit, ik betaal ook graag meer voor een broodje van goede kwaliteit wat ook echt lekker is!
Den Bosch vind ik trouwens ook echt een hele leuke stad om doorheen te slenteren en om Bosche bollen te eten uiteraard!

Joyce -

Klinkt erg goed!

Jess -

Klinkt goed! Eetbar Dit is trouwens ook echt een aanrader voor een volgend dagje Den Bosch!

I scream beauty -

Klinkt goed!! Ik vind Den Bosch ook een leuke stad!! Ik was er vorig jaar voor het eerst, toen gingen we naar de Foute Party van QMusic en die was in Den Bosch. ‘s Middags eerst geshopt: erg leuk!

Mirjam -

Dat met thee heb ik ook! Ik kijk ook altijd eersr watvoorthee andere mensen krojgen… En het is al helemaal een afknapper als je standaard English blend krijgt…

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube