Gouden woktips!

ADVERTORIAL – Ow wat ben ik dol op wokken!  Zó dol, dat wij in onze nieuwe keuken naast ons gasfornuis een aparte wokbrander hebben. Ideaal! Je hebt net iets meer ruimte voor je grote wokpan én de pit is groter.  Nu eten we nóg vaker Aziatisch, mijn favo keuken. En na al mijn woksessies in mijn nieuwe keuken, geef ik vandaag tips om écht profi te wokken!

Hallo bord bomvol kleurrijke en gezonde groentjes!

Hallo bord bomvol kleurrijke en gezonde groentjes!

Bij het wokken is het allereerst van belang dat je een (gas)pit hebt die krachtig brandt en dus goed heet wordt. Mijn vader heeft een kookplaat en een aparte wokbrander in mijn keuken gebouwd.Maar ATAG heeft bijvoorbeeld een nieuwe gaskookplaat waarin naast 4 gewone pitten er ook een Fusion Vulcano wokbrander in de plaat zit. Héél mooi! Deze  Fusion Volcano wokbrander heeft een heel hete kern en meer kracht waardoor je echt goed en snel kunt wokken. Dus mocht je een  nieuwe keuken nodig hebben en je bent net zo dol op udonnoedels en mie als ik bekijk dan eens de website van ATAG. Kun je gelijk een test doen wat voor kok jij bent. Leuk!

Vervolgens is het handig als  je alle ingrediënten gesneden klaar hebt staan van te voren, zodat je op hoog vuur snel je ingrediënten kan toevoegen. Laat dan eerst de pan zonder olie warm worden op het vuur. Het is belangrijk dat je in de juiste olie wokt, dat wil zeggen een olie die goed verhit kan worden zoals arachide- of  kokosolie. Als de olie rookt is de pan heet genoeg en kun je de ingrediënten toevoegen. Roerbak eerst de smaakmakers zoals knoflook, rode peper en gember. Voeg daarna het vlees of vis toe en dan pas de groenten. Let er op dat de groenten droog zijn als je ze gaat wokken. Voeg als laatste de gekookte mie of noedels toe, gevolgd door een eventuele sausjes.

Tot zover. Wat is jouw gouden woktip? Laat het ons hieronder weten.

Dit is een advertorial. Lees hier onze disclaimer.

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER!

 

 

 

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Margot -

Ik vind wokken de perfecte manier om restjes groente op te maken!

Sarah -

Mijn woktip is dat je het eten in beweging moet houden, wokken is niet bakken!

Elise -

Ja inderdaad Sarah! Thanks!

Eline -

Mijn gouden woktip is om voor niet teveel soorten groenten te kiezen. 3 is meer dan genoeg, dan proef je de smaken veel beter vind ik!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube