Getest: Uzuma Raw Slow Juice

There’s a new healthy kid in sapjesland! En hij heet Uzuma. Elise en ik kregen een enorm pakket met sappies in de mooiste kleuren thuisgestuurd: roze, rood, groen, oranje… Looks delicious, dat in ieder geval. En omdat we maandag hebben uitgeroepen tot super skinny monday (zie het andere artikel van vandaag), besloot ik ze ook maar eens te testen en online te zetten! De basis van al deze sapjes zijn gezonde groenten. Véél groenten welteverstaan, in combinatie met fruit. Verder zit er niks in de flesjes, dus geen geur-, kleur- of smaakstoffen.

Uzuma

Dit lees ik in de bijgeleverde folder: ‘Uzuma green slow juice ontstaat niet uit het centrifugeren van groente en fruit maar uit het innovatieve slow juice proces. Je profiteert daarom van het maximale behoud van vitamines en mineralen.’ Erg gezonde drankjes dus. Klinkt spannend! Daarnaast worden ze koud gebotteld en zijn ze lang houdbaar, wel 21 dagen.

Er zijn zeven verschillende drankjes, namelijk rise, aura, fuse, karma, vibe, zen en shine. Goede namen! Je kunt ze natuurlijk gewoon los drinken, maar Uzuma biedt vooral programma’s aan waarbij je een paar drankjes in een bepaalde volgorde verdeeld over de dag drinkt, om gewicht te verliezen of te detoxen. Interessant. Een sapkuurtje dus!

Ok, genoeg info. Tijd om wat te proeven! Ik ga nu geen kuurtje volgen (dat wil ik trouwens binnenkort wel eens doen), en proef er zomaar een paar. Ik ben normaal dol op groentesappen, dus ben benieuwd. Ik proef eerst ‘aura’, een groen sapje met granny smith, spitskool, komkommer, selderij, spinazie en gember. Oeh dit proeft gezond! De spinaziesmaak overheerst, ik vind dat lekker, maar het is wel even wennen als je normaal nooit groene smoothies drinkt. Later op de dag ga ik nog voor ‘shine’. Een grote slok gezondheid, mmm! Bij deze overheerst de wortel. De exacte inhoud: wortel, sinaasappel, cantaloupe, mango. Hij is iets zoeter dan zijn groene broertje. De sapjes zijn licht, fris en smaken gewoon heel gezond. 1 flesje Uzuma staat gelijk aan een kilo groenten en fruit, zeggen ze. Wow!

Wil jij deze sapjes ook proeven? Of ben je toe aan een detoxkuurtje? Dan raad ik je aan om op www.uzuma.nl te kijken welke sapjes en welk programma bij je passen. Misschien worden jou zeven flesjes per dag geadviseerd, misschien maar 2. Je ziet het vanzelf. Wat je ook kiest, healthy en lekker is het zeker :).

Wij hebben de flesjes opgestuurd gekregen, en er dus niet voor betaald.

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

5 reacties

Fatma -

Ik vind de informatie misleidend en volgens mij klopt het niet. Er wordt gezegd dat een flesje 1 kilo groenten en/of fruit bevat, maar als ik de ingredientenlijst op de website lees, dan kan ik me haast niet voorstellen dat het 1 kilo is bij elkaar. Op de website hebben ze het over dat de voedingsstoffen die het bevat gelijk zou staan aan 1 kilo groenten/fruit, maar daarbij vraag ik me heel sterk af waar ze dat op baseren? Of is dit weer een manier km consumenten te misleiden, het zou me niets verbazen.. Van de website:”Elk flesje Uzuma VIBE (240ml) bevat: 3 rode bieten 4/5 van een sinaasappel 3 bleekselderijstengels ½ wortel een klein beetje basilicum, die de anti-oxidanten extra ondersteunt. Deze gevarieerde mix maken van Uzuma VIBE een perfecte en gezonde snackvervanger. Je kunt het onderweg, zonder schuldgevoel drinken. Net als al onze andere sappen, bevat een flesje Uzuma VIBE een hoeveelheid voedingsstoffen die gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groenten en fruit.”
Op de website bij de FAQ lees ik het volgende:
“Hoe zit het met voedingsvezels? Sap lijkt er niet veel van te hebben. Vezels worden door jouw lichaam gebruikt om jouw spijsverteringsstelsel te helpen reguleren en reinigen. Het proces om vezels en voedingsstoffen te scheiden van fruit en groente kost veel energie. Door het drinken van voedzaam, rauw sap, is het scheiden van de vezels van de voedingsstoffen al gedaan, waardoor je lichaam de energie kan besteden aan het opnemen van voedingsstoffen. Hierdoor wordt de efficiëntie van de opname verhoogd en krijgt je spijsverteringsstelsel rust”

Dit is pure onzin wat hier verkondigd wordt. Sap zonder vezels wordt neergezet als positief? Terwijl we allemaal weten dat groenten en fruit juist waardevol zijn met vezels. Wat mij betreft worden consumenten behoorlijk misleid met dit product, zonde!

Anne-Maartje -

Dat ziet er goed uit. Meteen even op hun website gekeken: 2 weken 98,-!!!!!! Maak dan liever zelf mijn sapjes 😉

Elsbet | La Vie Pure -

Ziet er heerlijk en puur uit!

Linda -

Oh dat ziet er lekker en gezond uit!

Margot -

Ik ben wel benieuwd naar hoe ze smaken!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube