George W.P.A. – Amsterdam

‘t Was tweede kerstdag – ja, schaam, zolang blijven artikelen en ideeën vaak op de ‘plank’ liggen voordat het op CLF komt- en Bart en ik werden lichtelijk brak wakker. Eén van onze allereerste nachtjes in Amsterdam. We hadden een familievrije dag en gingen wat bij een tentje in de buurt te eten, George W.P.A (W.P.A. staat voor Willemspark avenue, dit resto ligt aan de Willemsparkweg in Amsterdam oud-zuid). Van te voren hadden we bedacht champagne te willen met oesters, of misschien wel kreeft, of een lekkere salade niçoise… Maar wat bestelden we na een uur naar de kaart turen? Juist ja, ordinaire sandwiches. Soms heb je gewoon een dikke craving voor brood.

George W.P.A

Een lekkere sandwich bij George W.P.A in Amsterdam Zuid.

Bij binnenkomst is George W.P.A. een beetje kil en stil. Het is redelijk strak ingericht, met veel wit, een grijze vloer en witte tegeltjes op de muur. En daarnaast is het totaal niet druk. Een vriendelijke, jonge ober zet ons aan een tafeltje neer. We zitten daar prima, maar merken wel op dat het een beetje naar riolering stinkt. Ik vind het niet zo’n probleem, maar een gezin dat na ons komt vertrekt naar een andere ruimte in het restaurantje (het bestaat uit twee kleine zitgedeeltes) omdat ze de lucht te overheersend vinden.


Food
Goed, door naar het eten. We bestellen een heerlijk fris en koel wit wijntje, met het oog op het visgerecht dat we vast daarna gaan bestellen. Maar niet heus, dus. George W.P.A. heeft een Frans/Amerikaanse kaart. Dat betekent zowel steak en frites, maar ook pasta en diverse visgerechten. Je kunt hier echt op stand dineren, maar ook voor bijvoorbeeld een sandwich gaan. En dat doen wij dus. Ik neem de club vega (€ 9,-), Bart gaat voor de Chicken Avocado ( € 8,-). Ietsje duurder van prijs dan een normaal broodje, maar je krijgt wel waar voor je geld. Het brood is heerlijk vers, en de sandwiches zijn goed belegd. Ik heb er naast sla onder meer tomaat, avocado en mozzarella opzitten en een lekkere dressing. Mmmm. Gewoon een goede boterham met fijn belegd, ik eet ‘m op tot de laatste kruimel. Ook Bart eet zijn sandwich met smaak op. Jep, dit is een goed en niet te duur restaurant in Amsterdam Zuid.

Nice to know
George W.P.A heeft echt voor ieder wat wils, en de hele kaart is tot ‘s avonds 23.00 uur te bestellen. Lekker toegankelijk dus, en dat is heus niet het geval bij alle tentjes in Amsterdam oud-zuid. Er zijn meer Georges in Amsterdam, en ook in Laren zit een filiaal. Ik vind het niet echt een knusse tent, ik houd niet zo van strak of industrieel, ik houd van gezelligheid en warm licht en zo. Al weet ik niet hoe het hier ‘s avonds is qua licht uiteraard, wij waren hier overdag. Het eten is echt prima, gewoon een heerlijke sandwich. Ik ga zeker eens terug en probeer dan wat anders van de kaart.

We love
– Goed eten
– Vriendelijke bediening
– Voor ieder wat wils, de hele dag te bestellen

We less love
– Het stonk een beetje in de tent. Later trok dit weg.
– Overdag vind ik de sfeer niet zo warm of gezellig

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7)

www.cafegeorge.nl
Tel: 020 47 02 530

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

George W.P.A.

Barts broodje met avocado en kip.

George W.P.A

Witte wijn en brood, een prima combi 🙂

George W.P.A

En die witte wijn was heerlijk overigens!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Margot -

Die eerste sandwich ziet er goed uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube