Elise’s fotodagboek van september

Jeetje wat was het een heerlijke maand! Een lading aan zalige foto’s op mijn telefoontje. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk het tripje met Nina naar de Bourgogne. Wat hebben we genoten. Je hebt de trip al ‘live’ mee kunnen krijgen op Insta story’s en Snapchat, mocht je het gemist hebben: kijk mee met de kiekjes!

thumb_img_7282_1024

Bob en Annie op de elektrische scooters van E-bike. Ja hoor, daar gingen we al toeterend door de wijnvelden. Wat is dit een aanrader!Je kunt tussendoor wijn proeven en je gekochte wijnen worden dan opgehaald door een auto en aan het einde van je trip afgeleverd. Prachtige omgeving, heerlijk achter elkaar aan tuffen. We hebben zó gelachen! 

img_9894

Is een roadtrip naar de Bourgogne niet al geweldig, touren met je eigen Chickslovefood Opel Karl is natuurlijk nóg vetter. BAM, geparkeerd voor het hotel. Dat was een selfie waard 🙂

img_9938

Wijn proeven om 10 uur ’s ochtends. Doen we gewoon. Wat wil je nog meer, tussen de wijnvelden van Chablis met je bestie?

thumb_img_7256_1024

Wijnproeverij bij wijnhuis La Roche. Ik ben niet echt deskundig, maar ik vind het echt heel interessant om meer te leren over wijnen. Duhh, ik ben een foodlover 🙂

thumb_img_7280_1024

Deze prachtige gerechten aten we bij Au Fil du Zinc, het restaurant van ons hotel (l’Hôtel du Vieux Moulin). Van boven naar beneden: cheesecake dessert, chocolade met groene thee dessert, kabeljauw met auberginemousse en zwarte olijven, maïssoep met cornflakes.

thumb_img_7238_1024

Samen met chef Jean-Pierre Vaury maakten we gougères, een soort kaassoesjes. Dit is een van de lokale specialiteiten in Chablis.

untitled

Hier nog wat kiekjes van onze wijntour met Chablis Vititours, door de wijnvelden van Chablis, zaterdagochtend om 9.30u. Bovenop de berg klapte de gids een minitafeltje uit met 2 stoeltjes en werden de eerste wijntjes ingeschonken. Daarna reden we door naar een wijnhuis om nog meer te proeven. Echt zo geinig!

appelboom

Goed, vanuit de Bourgogne terug naar Nederland. Waar we bij landgoed de Olmenhorst de allereerste appels van Christophe’s eigen appelboom mochten plukken. Deze boom heeft hij voor zijn geboorte gekregen van mijn schoonzus. Echt geweldig! Kaplaarsjes aan en plukken maar. Maar liefst 30 kilo appels zaten er aan onze boom. En tot op het laatste appeltje zijn ze inmiddels allemaal alweer op. Kan niet wachten tot volgend jaar…

img_9722

Ik vind dit zo’n gave foto! Dit at ik bij restaurant het Gouden Kalf in Scheveningen, waar ik lunchte met mijn moeder en zus. Gaaf hè, die vis op dat bord?

img_9719

We hadden ladies day. Na de lunch gingen we met z’n drieën naar de film Absolutely Fabulous, want dat keken we vroeger altijd. We eindigden in de kroeg. Echt heerlijk hoor, 2 dochters als moeder. Haha. Béter willen mijn zoontjes later ook een moederdagje doen 🙂

**RESERVEER NÚ ONS DERDE KOOKBOEK: HET MEAL PLANNING KOOKBOEK **

ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK, KOOP JE HIER!
ONS EERSTE BOEK: HET 5 OR LESS KOOKBOEK, KOOP JE HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

12 reacties

Daniëlle -

Leuk fotodagboek en wat een leuk cadeau… een appelboom! Leuk om te onthouden!

Roos -

Wat een heerlijke foto’s! De vier gerechten uit het restaurant zijn zó mooi opgediend, echt iets wat ik ooit nog goed wil leren.

Elise -

Ja echt hè, als je dat kan.. wow!

Demi | StudioKOOK -

Erg leuk om te lezen!

Sylvia -

Ik ga zondag naar Zwitserland om allemaal bedrijven te bezoeken voor mijn studie, waaronder inderdaaed ook naar wijnvelden daar in de buurt. Ben er heel benieuwd naar, vind het altijd zo leuk om te zien hoe gepassioneerd die mensen erover zijn!

Elise -

Ja dat is zo heerlijk. En ze zijn ook zó rustig: wijnvelden is het. Punt. Zo mindful eigenlijk, haha.

Robin -

Leuk hey al die foto’s! Jullie hebben je flink vermaakt de afgelopen maand ? Mijn vader had vroeger ook een appelboom bij de Olmenhorst en kan me goed herinneren dat we daar ook zijn gaan plukken. Zo leuk! En hij maakt echt de lekkerste appeltaarten, omnomnom!

Elise -

Haha, yes wij hebben met onze eigen appels een paar pogingen gedaan, die geur alleen al. YES!

Anita -

Wat heerlijk!!! Leuke foto’s!
Ik moest erg lachen om die foto waarop je de kaassoesjes maakt, als je nog eens kijkt, lijkt het net of je hoofd erop is geplakt.

Elise -

Haha, het is toch écht niet gephotoshopt 🙂

Eva -

Wat heerlijk al die foto’s met wijn en het lekkere eten! Dat lijkt mij geen straf zo’n tripje 🙂

Rosanne -

Fijnnnn Bourgogne <3

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube