Eetwinkel Geniet – Utrecht

Deze hotspot stond al zó lang op mijn lijstje! Het is de zaak van een goede vriend van mijn vriendin Lisette. Eindelijk kwam het er eens van: ik at met lieve vriendinnen Lobke, Eva en Juul bij Eetwinkel Geniet in de schattige Zadelstraat. Lies was er zelf niet bij, die is voor onbepaalde tijd eventjes naar Nieuw-Zeeland geëmigreerd. We missen haar uiteraard enorm, maar het eten bij Geniet kon de pijn flink verzachten. YUM!

Eetwinkel Geniet Utrecht

Een heerlijke quinoasalade bij Eetwinkel Geniet in Utrecht.

Bij Geniet kun je terecht vanaf 09.00 uur. Voor koffie, sapjes, broodjes, salades, taartjes… alles! En ook kun je er lekkere dingetjes kopen voor thuis, zoals home made sambal en goede olijfolie. Leuk!


Food
Zodra we binnenkomen weten we dat we goed zitten. Wat ziet het er allemaal gezellig en lekker uit hier! Gelukkig hebben we gereserveerd, het zit bomvol. We gaan voor een uitgebreide lunch. Ik neem bij mijn Betjeman and Barton theetje (fan van dit merk!) een ongelooflijk lekkere quinoasalade met onder meer pompoen en kappertjes. Eva gaat voor een salade met zalm, Lobke kiest voor bruschetta met courgette en parmezaanse kaas. Juul gaat voor de fles (oja, ze is 7 maanden oud, maar leeftijd is niet belangrijk als het om echte vriendschap gaat, hè). Wat zo leuk is; ze hebben hier andere dingen dan het standaard broodje geitenkaas of de carpaccio.

Mijn quinoa is echt heerlijk, kan het niet anders zeggen. Een milde Ras El Hanout-smaak (Arabisch kruidenmengsel) met zurige kappertjes. Topcombi! Ga ik thuis ook eens doen. Ook Eefs salade en Lobs broodje gaan tot de laatste kruimel op. Alles is vers en vol smaak. Fijn! We sluiten onze eetdate af met heerlijke koffietjes en niet te versmaden toetjes. We delen een witte chocoladebrownie (zo smeuïg!) en een stuk cheesecake. Ik zeg nog tegen mijn vriendinnen; oh, op cheesecake ben ik niet echt dol. WAT?! Deze is goddelijk, met zijn zachte citroensmaak. Ik wil nog een stuk. En nog een stuk…

Nice to know
Eetwinkel Geniet zit in een leuk steegje midden in het centrum van Utrecht. De bediening is vlot en vriendelijk, maar natuurlijk het belangrijkst: het eten is heerlijk. Net even wat andere dingen dan bij andere lunchrooms. En de prijzen zijn heel schappelijk. Ik heb er een nieuwe favo in Utrecht bij!

We love
– Fijne sfeer
– Goed eten
– Vriendelijke bediening

We less love
– Eva miste een botertje bij haar stukjes brood. Ik niet (sorry Eef), op iedere tafel staat een fles heerlijke olijfolie.
– Het was er hot, hot, hot! Buiten was het koud, maar binnen zaten we met rode hoofden en gingen de vestjes uit.

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8,5)

www.eetwinkelgeniet.nl
Tel: 030 22 32 171

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Eetwinkel Geniet in Utrecht

De open keuken, lekker veel keuze uit Betjeman-thee, fijne producten om te kopen, de superlekkere brownie met witte chocolade.

Eetwinkel Geniet in Utrecht

Bruschetta met courgette en parmezaan.

Eetwinkel Geniet in Utrecht

De salade met zalm en een Oosterse dressing.

Eetwinkel Geniet in Utrecht

Mmm, cheesecake! Echt zo goed en smeuïg.

Eetwinkel Geniet in Utrecht

Een lekkere bio limonade met lychee en Chai Latte.

Eetwinkel Geniet in Utrecht

Ook volop verkrijgbaar: lekkere sapjes!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

5 reacties

Lobke -

Haha moest zo lachen om t stukje over Juul! Echt een aanrader Geniet!

Lara M -

Alles ziet er super lekker uit zeg hmmmmm! Dit is er een om te onthouden!

Elsbeth -

Wat leuk! Ken ik helemaal niet! Ga binnenkort maar eens even langs….

Marloes -

Oh lekker! Ik wil nog een keer naar Utrecht, dan is dit plekje om iets te eten zeker de moeite waard om te onthouden!

Margot -

Dat ziet er goed uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube