Eetdagboek van een sportdag

Jaweljawel, sinds een paar maanden sport ik twee keer per week. Dat voelt ontzettend goed! Ik doe aan krachttraining bij de Gustav Gym in Amsterdam, onder begeleiding van personal trainer Jordi. Hét onderwerp waar ik echt totaal niks vanaf wist toen ik begon, maar inmiddels een béétje begin door te hebben: hoe, wat en wanneer eet je als je gaat sporten?

Eerder deelde ik al dit artikel, waarin ik uitleg hoe je je voedingsschema zo’n beetje kunt inrichten als je gaat sporten. Vandaag deel ik concreet mijn eetschema van één dag. Lees je mee?

Dit is van een willekeurige doordeweekse dag, toen ik om 19.00u een uur training had. Een dinsdag in dit geval, mijn vrije dag. Als ik die dag niet zou sporten, of juist ‘s ochtends (ik ga ook wel eens om 10.00u), dan had m’n schema er anders uitgezien. Oké, komt -ie!

07.30 Ontbijt
Een groene smoothie van 1 banaan, 2 stengels paksoi, 1 flinke hand spinazie, 1 kwart courgette, 1 peer, 2 schepjes eiwitpoeder vanille (schepje zit in de zak erbij) en 1 vol glas water. Hier drinken we van met z’n tweeën, het is dus voor twee porties. Even over dat eiwitpoeder; ik had nóóit gedacht dat ik dat ooit in mijn leven zou nemen. Ik moest er even aan wennen, maar nu vind ik het heel fijn spul. Omdat ik er 1. heel lang van vol blijf zitten en 2. het echt helpt om je sterker en energieker te voelen voor en na het sporten. Ik dacht dat het iets was voor bodybuilders en allemaal chemische shit bevatte, maar I was wrong. Ik heb van Ekopura een pakket gekregen en al hun Whey Protein is 100% vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ze hebben ook vegan varianten. Mijn favo is die met vanilleboon erdoor, bestaat uit niks anders dan eiwit, vanille en een heeeeel klein beetje stevia. Dus als je aan dit poeder gaat, kies dan wel voor een 100% natuurlijke.

10.30 Tussendoortje
Een klein handje nootjes. Meestal een stuk of tien. Gemengd, ongebrand en ongezouten. En een kop zwarte koffie.

13.00 Lunch
Salade van spinazie, komkommer, granaatappelpitjes, rode paprika, bosui en gamba’s. Daarbij maak ik een tzatziki van magere kwark met knoflook en komkommer. Een sneetje geroosterd speltbrood on the side. Nu moet ik er wel bijzeggen dat ik thuis werk deze dag, dan ben ik wat creatiever en uitgebreider met mijn lunches. Al kan ik op kantoor ook wel losgaan, we hebben daar natuurlijk gewoon een keukentje. Een ander idee dat ik later die week op kantoor maakte: gewokte paprika, paksoi, bosui, aubergine, courgette en tofu, met sojasaus en sesamzaad, met een speltwrapje erbij. Ik zorg ervoor dat mijn lunch veel groenten en iets van eiwit bevat (ei, gamba’s en kwark, of tofu).

17.30 Tussendoortje
Een halve bak magere kwark met een beetje (suikervrije) granola en een passievrucht erdoor. Ik vind dit altijd een moeilijk moment. Want ik heb eigenlijk gewoon al trek, maar om nu, of een uurtje later, een avondmaaltijd te nemen is dom, want dat zit ik om 19.00u tijdens de training veel te vol. Ik geef Mathis meestal nu te eten, en dan eet ik dus mee, maar dan met een bakje kwark. Bart is rond 18.45u thuis en dan ga ik naar de gym.

20.30 Avondmaal
Boerenkool met vegetarische worst. Haha, toen ik dit dagje bijhield, was het koud, dus hadden we zin in boerenkool. Ik eet dus wel gewoon koolhydraten, fruit, alles… Daar heb ik gewoon behoefte aan én zin in! Ik ben en blijf toch een foodie :). Het enige verschil is dat ik wel wat minder koolhydraten eet op een dag, en wat meer eiwitten.

Wat eet jij op een sportdag?

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube