Delano – Utrecht

Als pre birthday cadeautje heb ik een heel leuk dineetje gekregen van vriendin Roxanne. We gingen een hapje eten bij Delano, op de Utrechtse Mariaplaats. Het bestaat al een jaar of vier, maar we kenden het allebei niet. Zonde!

Vegetarische Antipasti

De vegetarische Antipasti. Veel en lekker!

Het Italiaans getinte restaurant Delano is knus, warm en stijlvol. We hebben een hoog tafeltje terwijl we op een lekkere zachte bank zitten, met zicht op de grote bar. Mooi! Bij de supervriendelijke serveerster bestellen we onze gerechtjes. Ze doen bij Delano aan kleinere gerechten, allemaal voorgerechtporties. Zodat je lekker kunt delen. Ik ben er dol op!

Food
Rox, vega in hart en nieren, en ik bestellen samen de vegetarische antipasti schotel (foto 1) als voorgerecht. Voltreffer! We krijgen knapperige broodjes met tomatentapenade, champignonnetjes, gemarineerde reepjes courgette met een kruidensla, buffelmozzarella met tomaat en pesto, reepjes pittige koemelkkaas (sorry, naam vergeten) knoflookcrostini met risotto, soepstengeltjes en stukjes aardappeltortilla. We vinden alles ontzettend lekker, met de risottocrostini op nummer één en de aardappeltortilla op de laatste plek (iets te aardappelerig). Het is best een flinke portie, dus we zijn blij dat we als tweede gang ieder voor maar één gerechtje hebben gekozen.

Polenta

De polenta, ons tweede gerecht.

We hebben allebei de polenta met een koekje van parmezaanse kaas en een chutney van rode ui en aubergine. Lekker, al is de polenta een tikkie smakeloos. Het kaaskoekje daarentegen is heerlijk, evenals de zoete chutney.

Bomvol gaat Rox nog voor een kaasplankje met drie soorten kaas (zowel koemelk als geitenkaas), stroop en vijgenbrood. Ik bestel een koffie verkeerd met een likeurtje. Het brood is onwijs lekker in combi met de kaas en de stroop (ik snoep natuurlijk mee). Wel jammer dat we het eerste kaasje al bij de antipasti schotel hadden gehad. We drinken er onwijs lekkere, lichte witte wijn bij. En op advies van de serveerster krijgt Rox een glaasje met een combi van port en sherry bij haar kaasjes.

kaasplankje

Het kaasplankje.

Nice to know
Delano zit op een mooie plek, midden op de Mariaplaats, op loopafstand van het centraal station. Het is stijlvol en knus binnen. Jammer dat het rotweer is, anders hadden we vast op het grote, mooie terras gezeten. De bediening is ontzettend vriendelijk. Top!

We love:
– De goede sfeer
– De aardige bediening
– Het lekkere Italiaanse eten
– De fijne locatie, dichtbij het centraal station

We less love:
– Na de antipasti (zo lekker!) valt de polenta een beetje tegen
– Het kaasaanbod op het kaasplankje zou ietsje groter kunnen

Bar Delano

De grote bar, midden in het restaurant.

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)

www.delano.nu
Tel: 030-2145552

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube