De Volharding – Leiden

Deze tent stond al een tijdje op m’n to visit-lijstje en eindelijk kwam het ervan een paar zaterdagen geleden. Een paar meiden uit mijn eetclubje waren enthousiast over De Volharding, dus dat moest ik uitproberen! De Volharding bestaat nog niet zo gek lang en zit op een leuke plek in Leiden, aan het haventje.

Volharding Leiden

Mijn lekkere salade met veel gamba’s.

Bart en ik zijn er gaan lunchen, maar je kunt er ook uitgebreid dineren. We hebben geen reservering en wandelen gewoon naar binnen. Jammer dat het vies weer is, het terras aan het water ziet er te gek uit! We worden heel vriendelijk ontvangen en krijgen een hoge tafel, direct naast de grote open keuken. Leuk!


De Volharding is behoorlijk ruim, met een borrelgedeelte, een meer eetcafé-achtig deel en een wat chiquer restaurantdeel. En alles ziet er echt goed uit! Mooie sfeerverlichting, hoge potten met bloemen, gaaf!

Food
De menukaart biedt echt voor ieder wat wils, en is behoorlijk betaalbaar. Ik neem een salade met gebakken gamba’s (9,50) en Bart is wat minder hongerig en gaat voor een tomatensoepje (5,75 euro). Er zijn ook een stuk of zes broodjes te bestellen trouwens, voor wie daar zin in heeft. Het valt me wel op dat daar niet echt verrassende vega-keuzes bijzitten.

Mijn salade is echt verrukkelijk. Wat een gamba’s! Ze smaken licht Oosters en lekker knapperig. Fijn dat ze hier niet zuinig mee zijn! Ook Bart geniet van zijn fluweelzachte soepie. Echt een mooie, verse pomodori-soep. En wat leuk is, we zagen zelf live dat onze gerechten in de keuken werden gemaakt. Er wordt flink wat brood bij geserveerd, zowel bruin als wit.

Nice to know
De Volharding is een mooie, sfeervolle plek heel mooi aan het water gelegen. De bediening is ontzettend vriendelijk en snel. Het eten is superlekker en de porties zijn groot! Ik heb echt gesmuld van mijn gamba’s. Als er één groentetje extra in had gezeten was de salade perfect geweest. Nu was het sla met een Oosterse dressing en de garnalen. De menukaart voor het diner ziet er veelbelovend uit. Ik ga een keertje terug!

We love:
– De fijne plek
– De attente bediening
– Het heerlijke eten, zowel de gamba’s als de soep
– De flinke porties voor heel schappelijke prijzen

We less love:
– Een verrassend vega-broodje op de kaart zou leuk zijn
– Ik vond het brood dat we kregen niet heel boeiend
– Hoe lekker de gamba’s ook waren, een extra groente erbij zou fijn zijn geweest

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)

www.volhardingleiden.nl
Tel: 071 – 763 04 25

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Volharding Leiden

Barts verse tomatensoep. Echt smaakvol!

Volharding Leiden

Het brood dat we kregen. Lekker veel, maar ik werd er niet echt warm van.

Volharding Leiden

De Volharding is een sfeervolle tent.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Annebelle -

Die tomatensoep ziet er inderdaad echt heerlijk uit!

Lara M -

Ik ben benieuwd naar de rest van de kaart nu, ga eens op de site spieken!

Margot -

Het ziet er leuk uit! Ik geb nu ook wel zin om weer eens lekker uit eten te gaan!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube