De Serre – Nijmegen

Het is altijd zó gezellig om met mijn vriendinnen van ‘thuis’ af te spreken. Dat zijn dus de lieverds waarmee ik op de basisschool en/of middelbare school zat. We zien elkaar niet zo vaak, maar als ik met ze samen ben is het altijd leuk. We zijn met z’n negenen, afgelopen vrijdag aten we met vijf van deze groep bij het Turkse restaurant De Serre in Nijmegen.

De Serre Nijmegen

In totaal krijgen we 15 van zulke schaaltjes. Simpele, maar voornamelijk lekkere gerechtjes.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit waar we samen zijn, lol hebben we toch wel. En met zo’n instelling is het prima eten bij De Serre.

We zitten in een grote, langwerpige ruimte, die nogal een bonte kermis is. Binnen twee vierkante meter hangen er aan een muur een Aziatisch masker, een Turks boos oog (of hoe heet zo’n blauw glazen rond ding?) en een schilderij van het Laatste Avondmaal, alleen dan met Marilyn Monroe en Elvis Presley aan tafel, in plaats van Jezus en de apostelen. Eh, opvallend! Eigenlijk doet de ruimte me het meest denken aan een soort uit de kluiten gewassen, donkerbruine voetbalkantine. Niet heel trendy (…), maar wel gezellig.

Food
We beginnen met twee mandjes brood en wat olijven. Lekker! Het Turkse brood is zacht, en we krijgen er een soort fetasmeersel bij.

De Serre Nijmegen

Het lichtbruine Turkse brood. Lekker!

Bij De Serre werken ze met kleine hapjes (mezzes), die je met elkaar deelt. Wij bestellen in totaal vijftien hapjes die we in twee rondes krijgen. Voornamelijk vegetarische. Ze verschillen behoorlijk in smaak, vind ik. Zo vind ik de gevulde wijnbladeren en bladerdeeghapjes heerlijk, en de gebakken kaas weer wat minder. Ook wat minder: de meneer die ons de hapjes komt brengen heeft niet zo’n zin om uit te leggen wat we krijgen. Als we erom vragen wijst hij wat naar de tafel en roept: “Kaas! Deeg! Koud!” Okay, duidelijk.

De Serre Nijmegen

De kaasrolletjes vind ik lekker. Er zit witte kaas in en ze zijn overgoten met honing. Mijn vriendinnen vinden deze juist weer wat minder.

De serveerster die onze drankjes regelt is wél heel aardig. Ontzettend opgewekt en vriendelijk neemt ze onze bestellingen op en brengt ze onze drankjes. Al met al eten we onze buikjes flink rond met matige tot best goede Turkse hapjes. We drinken er een prima wijntje bij (en sommige vriendinnen bier). Ik houd van Turks eten en besef dat dit best goed op smaak is, maar ik mis Dunya Lokanta in Rotterdam wel een beetje… Beetje raar: zowel mijn vriendin als ik halen op een gegeven moment een haar uit onze mond bij het eten van aardappelkoekjes. Van m’n eigen hoofd, of….? Ieuw.

De Serre Nijmegen

De hapjes zijn simpel en best lekker, maar van geen enkele maakt mijn culinaire hart echt een sprongetje.

De Serre Nijmegen

Drie hapjes per persoon en wat brood is echt genoeg! We zitten flink vol na alle schaaltjes.

De Serre Nijmegen

Het bladerdeeghapje linksonder is één van mijn favorieten.

Nice to know
De Serre zit op een hele fijne locatie, pal tegenover het centraal station. Ideaal te bereiken voor iedereen. Handig! Het eten is best prima. We waren bovendien maar 28 euro per persoon kwijt. Ga er gewoon heen met niet al te hoge verwachtingen, dan heb je echt een geweldige avond, want eten delen is gewoon geel gezellig.

We love
– De gemoedelijke sfeer
– De vriendelijke serveerster
– De snelheid waarmee het eten op tafel komt
– De prijs


We less love
– De weinige uitleg bij de hapjes
– De kerstballen-bierviltjes (hallo, het is april) 🙂
– Zaten er nou haren in het eten?

Onderzetter

Lieve De Serre mensen, waarom hebben mijn vriendinnen die kerstbal niet gekregen?

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7-)
www.eetcafedeserre.nl
Tel: 024 329 5589

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

7 reacties

Veronica -

Ik was op zoek naar een recensie voor dit restaurant omdat ik het zelf wel is wilde proberen. Dus bedankt! Leuk geschreven blog en dus nog erg nuttig ook ;).

Danielle -

Ik kwam jullie site toevallig tegen, leuk!
Bij deze meteen een tip, ga eens eten bij Puur (http://www.puur-restaurant.nl/) Echt een must om eens geweest te zijn. Kost wel iets meer dan de Serre, maar is elke cent waard 🙂

Nina -

Dank voor de tip!

Edson -

Geinige blog! Thnx

Elise -

Dank je Edson!

Nadia -

Ik adviseer restaurant Ankara in Nijmegen, in de buurt van De Serre. Erg lekker, veel Turkse bezoeker en niet zo duur.

Nina -

Dank voor de tip, Nadia!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube