De nieuwste musthave kookboeken

De winterse kou komt steeds dichterbij en dus ook de feestdagen waarbij we massaal weer de keuken induiken. Welke kookboeken MOET je hebben? Chickslovefood geeft je een overzicht van de nieuwste must have kookboeken van deze winter.

Maak alles zelf deze winter :-)

Maak alles zelf deze winter šŸ™‚

Home made Winter
Yvette van Boven maakte eerder al het onweerstaanbare kookboek Home Made, waarin alles draait om, vanzelfsprekend, het zelf maken. Van kaas tot brood, van ijs tot gerookte vis. Deze maand lanceert ze Home made winter, waarin wederom boordevol eenvoudig te bereiden klassiekers staan zoals een goede plumpudding. Leuk!

Vegalicious
Een heerlijk nieuw kookboek vol vega-recepten! Alle gerechten zijn voorzien van heldere, frisse fotoā€™s. Bekende gerechten krijgen een nieuwe draai, bijvoorbeeld de klassieke Caesar Salad met geroosterde kropjes little gem en falafel met pompoen om het lichter te maken. Dat prikkelt de wat meer gevorderde kok om het eens op een andere manier aan te pakken. Ook staan er voldoende recepten in om de beginnende kok, of onervaren vleesverlater, te bedienen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een klassieke risotto (en vijf varianten hierop), een brood of gazpacho maakt en in het afsluitende hoofdstuk met basics vind je uitleg voor veel verschillende sauzen.

Wild en gevogelte
Claartje Lindhout is een jonge kok die laat zien dat wild niet ‘oubollig’ hoeft te zijn, maar ook op een frisse en andere manier klaargemaakt kan worden, wat blijkt uit gerechten als ‘gebakken wildegansfilet met een frisse wittewijnroomsaus met abrikoosjes en tabouleh’ of ‘salade met kwartel, rode biet en bloedsinaasappel’. Om van ‘gekonfijte konijnenbout’ nog maar niet te spreken. Toch onmisbaar voor je aanstaande kerstdiner?

De perfecte steak
‘Wat elke man moet weten over biefstuk bakkenā€™ luidt de ondertitel van dit kookboek. Natuurlijk, we zijn ons er allemaal inmiddels wel van bewust dat minder vlees eten goed is. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de planeet. Maar als je dan vlees eet, kies dan vlees van dieren die een beschaafd en stressvrij leven hebben gehad, en die daarna in handen zijn gevallen van een echte slager. Want meer nog dan een pleidooi voor mooi vlees, is dit een boek een lofzang over de echte vaklui, de ambachtslieden die de steak als royalty behandelen. Het boek bevat nuttige informatie over koeienrassen en uitleg over welk stukje vlees ook alweer waar zit. Van wel of niet bewegen in de pan tot bepalen hoe gaar hij is. Alle heikele kwesties komen aan bod!

 

Voor mannen, of stiekem toch voor vrouwen?!

Het Nederlands viskookboek
Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. In ruim zestig overheerlijke recepten wordt beschreven hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die wellicht ingewikkeld klinken, maar verrassend eenvoudig zijn klaar te maken: tong in botersaus, op de huid gebakken snoekbaarsfilet, inktvis van de plaat. Maar waar koop je de meest duurzame vis? Waar let je op? Welke basissauzen zijn lekker bij vis? Hoe maak je vis schoon, hoe pel je garnalen en hoe maak je oesters open zonder schade aan te brengen aan het levende beestje, en je hand? Al deze vragen worden in het Nederlandse viskookboek beantwoord.

Rudolphā€˜s cupcakes
Meester Patissier en Meesterkok Rudolph van Veen deelt zijn originele en tongstrelende cupcakerecepten. Hij laat zien dat er voor elke gelegenheid en voor elk moment een passende cupcake te maken valt. Of je nu houdt van chocolade, fruit of overdadige taartjes, er is voor ieder wat wils. Rudolph van Veen blijft daarnaast trouw aan zijn eigen filosofie: hoe verleidelijk alle glitters ook zijn: alle ingrediƫnten van zijn cupcakes zijn uitsluitend goed verkrijgbare, natuurlijke ingrediƫnten. Hij laat zien dat je ook zonder gebruik van kleurstoffen, E-nummers, zilveren balletjes en andere onnatuurlijke ingrediƫnten prachtige, en bovenal (h)eerlijke cupcakes op tafel tovert! Met recepten voor zowel zoete als hartige cupcakes!

Het Snelle Taartenboek
Het kan echt: taarten bakken zonder mixer, zonder zeef en zonder eieren te splitsen. Zelfs zonder afwas! Nou ja, nauwelijks afwas. In dit boek vind je meer dan 50 recepten voor taarten en cakes, die je in maximaal een uur op tafel zet. Hoe? Met een ingenieuze Amerikaanse methode. Het Snelle Taartenboek is geen handboek voor een chef patisserie, maar wel een perfect boek voor jou, met je schortje om, in de keuken.

Zoetigheid bakken zonder al te veel zooi, daar draait dit boek om!

Naar mijn idee dus weer genoeg nieuwe literatuur om de winter door te komen, toch? šŸ™‚

 


PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube