De Bolhoed – Amsterdam

Met vriendin Roxanne, vega in hart en nieren, besloot ik vegetarisch restaurant De Bolhoed in Amsterdam eens uit te proberen. Ik heb in Nederland nog nooit een vega resto bezocht dat géén alto-zweempje om zich heen heeft hangen (misschien ook nog niet goed genoeg gezocht?). Zou De Bolhoed wel lekker down to earth zijn? Of misschien zelfs een tikkie trendy?

De Bolhoed Amsterdam

Ons maaltje (zo'n hele bak per persoon!) en meteen een goede blik op het interieur.

Nee. De Bolhoed heeft dezelfde alto-zweem als alle andere vega-restaurants. Maakt me weinig uit, het is hemels dat je álles van de kaart kan kiezen, zonder uit te hoeven kijken wat vleesloos is. En daarbij is De Bolhoed knus en gezellig, mooie kleuren… Maar toch. Een boekenruil-hoek? Vage prenten van hindu-goden of zo aan de muur? Hoeft van mij niet zo.


Food
We worden verwelkomd door een fijne jongen. Een beetje warrig, maar heel vriendelijk. We bestellen alvast brood en kruidenboter en een flesje Merlot. Snel daarna beslissen we dat we allebei de Mexicaanse maaltijd willen, fajita’s. Met bonen, allerlei groenten, gesmolten feta en zure room, zo staat er op de kaart. Na een minuut of twintig komen twee ovenschalen vol met de Mexicaanse heerlijkheid onze kant op. En het brood: “Ja sorry, dat is mijn collega vergeten. Willen jullie het nog?” Eh nee, laat maar.

De Mexicaanse hap is eigenlijk niet zo. Wát een bruine bonen. Ik wed dat echt minstens 70% van dit gerecht uit bruine bonen bestaat. En een boontje hier of daar is lekker, maar als ik echt zo hard moet zoeken naar een flintertje bleekselderij omdat ik echt alleen maar bonen zie, word ik niet blij. Ik leef niet meer in de seventies jongens, come on, geef die vega-maaltijdens eens een upgrade. De maaltijd is niet vies of zo, goed op smaak, maar ik houd gewoon niet zo van bruine bonen. En bovendien zien we kaas, maar proeven we ‘m echt niet. De side salad is prima, maar erg basic. De rode wijn die we bij onze Mexicaanse maaltijd drinken is trouwens echt bijzonder lekker.

Bolhoed

Je ziet kaas en room. Je proeft bruine bonen.

Nice to Know
Dit is een vegetarisch restaurant, en dat juich ik toe. Je kunt alles eten wat erop de kaart staat! Al heb ik spijt dat ik niet voor het Italiaanse gerecht ben gegaan. De bediening is uiterst aardig, en ondanks de rommelige sfeer, zit je er ontzettend gezellig bij.

We love:
– De wijn
– De knusse sfeer
– De grote porties
– De goede prijzen

We less love:
– De overkill aan bruine bonen
– De vergeetachtige bediening

Even een extra noot: wie weet er een vegarestaurant in Nederland wat gewoon ‘normaal’ is. Zonder een te zware alto-zweem? Ik ben zeer benieuwd. Dan ga ik het zeker testen.

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (6)
Tel: 020 626 1803 (ze hebben geen website)

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

12 reacties

Barry -

Erg leuke site. Ik ga deze site zeker volgen voor nieuwe artikelen. Ga zo door! Gr. Barry

Mat -

Betty’s in Amsterdam, simply the best

veerle -

Als je nog steeds op zoek bent naar een minder hipster vega restaurant zou ik Spirit (vestigingen in Rotterdam en Amsterdam) van harte aanbevelen! Het is een buffet waarbij je zelf opschept en vervolgens voor het gewicht van je bord betaalt (vol bord is ongeveer 15,- vind ik erg schappelijk). Ik zeg gaaan!

annemargreet -

Hi Veerle. Thanks voor de tip! Groetjes, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Willemijn -

De Eetstee in Amersfoort bestaat helaas niet meer.
De Waaghals in Amsterdam is daarentegen nog springlevend en zeker een aanrader!
De Bolhoed is heerlijk retro en relaxed; even terug naar de sixties/seventies en een ander sfeertje dan hijgerige ultra hip & trendy.

Rosalie -

De Waaghals in Amsterdam!

Maarten -

Beste dames
Leuk dat jullie enthousiast zijn. Maar wat een gezeur over of iets alto is of niet! Het is toch leuk om steeds in een andere sfeer uit eten te gaan? Ik zou zeggen FREE YOUR MIND! Wat is er mis met zweverig?

Suzanne -

Nog een paar goede adresjes: Deeg in Utrecht en Kraaybeekerhof in Zeist.
Al meerdere keren bij De Eetstee in Amersfoort gegeten, erg lekker, vers en classy etablissement. Ook eens bij De Waaghals in Amsterdam gegeten, was ook erg geslaagd en knus. Als je van bovenstaande resto’s houdt, vindt je vast ook de Bagels&Beans en La Place lekker. Supervers, veel veggies, veel organic en/of fairtrade en vind je overal steeds vaker de grond uit poppen.

Amadea -

De Eetstee in Amersfoort! Niet zweverig, wel chique. En vega!

carmen -

owja en hele leuke site dit!

Nina -

Dank voor de tip, Carmen! Gaan we zeker eens proberen.

Groetjes, Nina

carmen -

De waaghals in Amsterdam wel eens geprobeerd? Die is niet zweverig en al? Het heeft een wisselende kaart, deze verandert elke twee weken. Verder lekkere combinaties op je bord! oh en lekkere wijn ook!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube