Café de Plak – Nijmegen

I love Nijmegen. Ik kom zelf uit een dorpje in de buurt (net over de provinciegrens, in Noord-Brabant) en Nijmegen was dé grote stad voor mij en mijn vriendinnen toen we jong waren. We gingen er met de trein heen en dan winkelen met vijftien gulden op zak, haha. En dan uren rondstruinen en in rare winkeltjes kijken en dan uiteindelijk terugkeren met een paar mooie kaarten en een stel oorbellen.

De loempiaatjes! Op een bomvol bord.

De beroemde loempiaatjes! Op een bomvol bord.

Na het VWO vertrok ik naar Utrecht, maar zijn een aantal van mijn vriendinnen in Nijmegen gaan studeren. En ze wonen er nog steeds! Ik kom niet zo vaak in deze stad, maar als ik er ben voelt het goed, als vanouds. Het is ook zo’n mooie, oude, gezellige stad! Maar ditmaal was ik niet met mijn vriendinnetjes eten, maar met mijn oudste broer Thomas. Die woont er namelijk ook!

Nijmegen is een sociale, best wel groene stad. Veel duurzame initiatieven, linkse politieke partijen zijn er populair, kringloopwinkels… en zo ook restaurantjes als Café de Plak. Dit eetcafé kiest bewust voor eerlijke producten: vlees uit de niet-bio industrie, vis uit duurzame vangst, biologisch brood gebracht door fietskoeriers, Max Havelaar koffie, vruchtensappen van milieuvriendelijke teelt. Ik vind dat echt geweldig! En je kunt er ook veganistisch eten, als je wilt.

Food
Bij Café de Plak kun je niet reserveren. Als we binnenkomen is het al behoorlijk vol, maar gelukkig vinden we nog een plekje aan de bar, waar je ook echt prima zit om je maaltje te verorberen. Thomas zegt dat er mensen speciaal naar dit restaurantje komen voor de fetaloempia’s. Je begrijpt: ik ga voor de fetaloempia’s met pijnboompitten, paprika en een pittig-romig sausje (11,50 euro). Thomas kiest een daghap, pittige gehaktballetjes (13 euro). Alle gerechten worden geserveerd met frietjes, aardappeltjes of rijst, een warme groente en twee soorten salade. Dat is nogal wat!

Ik smul echt van mijn loempiaatjes. Ze zijn krokant van buiten, en heerlijk zacht van binnen. Ik ben dol op de zoute smaak van feta, ditmaal gecombineerd met knapperige pijnboompitjes en zoetige paprika. Ook vind ik de warme groente van deze week, spinazie opgebakken met knoflook, erg lekker. Verder ligt er wat sla en een soort koude, Mexiaanse ratatouille op mijn bord. En dan ook nog de aardappeltjes en nacho’s… wat een portie! Maar het gaat bijna allemaal op :-). Thomas vind zijn gehaktballen ook erg lekker. We sluiten af met een capuccino met Tony’s Chocolonely. Lekker bezig, jongens!

Nice to know
Café de Plak zet zich met zijn producten in voor een betere wereld, iets wat ik altijd kan waarderen. Daarnaast is het er gezellig, knus en hangt er een lekker down to earth sfeertje. Het eten is lekker en heeft een prima prijs voor wat je allemaal krijgt. De bediening is accuraat en vriendelijk. Ik vind dit een topplek om lekker low key een hapje te eten!

We love
– De goede producten waar mee wordt gewerkt
– De goede prijs-kwaliteit verhouding
– De fijne sfeer en aardige bediening

We less love
– Het is iets persoonlijks, maar ik houd gewoon ècht niet van witte slasaus!

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7,5)
Tel.: 024 3222 757
www.cafedeplak.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Het loempiaatje van binnen.

Het loempiaatje van binnen.

Gehaktballen!

Gehaktballen!

Pittige aardappeltjes, een soort patatas bravas.

Pittige aardappeltjes, een soort patatas bravas.

Goede chocolade bij de koffie, een leuk sfeertje, frietjes... en mooie papieren placemats! Die placemats veranderen zeer regelmatig, je kunt ze sparen!

Goede chocolade bij de koffie, een leuk sfeertje, frietjes... en mooie papieren placemats! Die placemats veranderen zeer regelmatig, je kunt ze sparen!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Laura -

Woon al een aantal jaar in Nijmegen, maar ben nog nooit bij de Plak geweest. Binnenkort toch maar eens doen!

Filiz -

I want to go there! Nooit geweten dat Nijmegen zo groen is….!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube