Burgerzaken – Leiden

Oh, wat word ik blij van deze ontdekking in mijn eigen stadje! Ik wilde afgelopen week eigenlijk met mijn vriendin Anne bij Fresh ‘n Fast lunchen. Na uitgebreid de lunchkaart online te hebben bestudeerd, bleek bij aankomst dat de tent alleen ‘s avonds open is. Wat stom gecommuniceerd van ze! Uiteindelijk liepen we de Breestraat op, langs Burgerzaken, een tent waar ik al honderd keer langs ben gefietst, maar nog nooit naar binnen was gegaan. Waarom niet? Omdat het er een beetje oubollig uitziet van buiten. En eerlijk gezegd ook wel een beetje van binnen. Wel gezellig, maar heel gewoontjes of zo.

Broodje Hummus bij Burgerzaken

Broodje hummus en wortel-linzensalade.

Maar man, de kaart is alles behalve oubollig! We verwachtten een menukaart te zien met twaalf-uurtjes, broodjes gezond en twee van Dobben kroketten met brood, maar niets is minder waar. Het water liep ons meteen in de mond bij het zien van onder andere tomatenbrood met linzen-wortelsalade, hummus en currydressing.

Food
Mijn vriendin Anne gaat voor bovengenoemd broodje. Ik kies saffraanbrood met bulghursalade, feta, geroosterde aubergine en muntyoghurt. Smullen! We zijn echt impressed van de originele broodjes, verse producten en goede smaken. Wij drinken er lekker kruidentheetjes bij, waar ze ook veel keuze in hebben.

Broodje Aubergine

Broodje aubergine, muntyoghurt, feta en bulghur.

Nice to know
Ga echt eens origineel lunchen, bestel een broodje bij Burgerzaken! Het eten is ontzettend lekker en daarnaast is de bediening professioneel en vriendelijk. Het zit op de Breestraat, wat betekent dat je deze lunchspot (of dinerspot!) prima kan combineren met een flinke shopsessie. Ik ga zeker binnenkort terug om het diner te testen!

Burgerzaken Leiden

Een gedeelte van het interieur. Wel een coole lamp, trouwens!

We love
– De broodjes (gemaakt met brood van het Vlaamsch Broodhuys)
– De goede bediening

We less love
– De broodjes zijn aan de prijzige kant, tegen de tien euro aan
– Het interieur is net en gezellig, maar doet een beetje ouwelijk aan

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)

www.restaurantburgerzaken.nl
071 556 11 22

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Estelle -

Art deco heet dat, niet oubollig. Ken je kunst!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube