Brasserie Park – Leiderdorp

Laatst gingen Bart en ik een huis bezichtigen in Amsterdam (jawel! Daarover later vast meer :)), en op de terugweg pakten we even een zeer laat ontbijt/vroege lunch mee bij Park in Leiderdorp. Daar reden we namelijk praktisch langs.

Brasserie Park Leiderdorp

Mijn broodje gezond bij Brasserie Park in Leiderdorp.

Al hebben we vast geen miljoenen lezers in Leiderdorp en omgeving, ik deel deze lunchspot toch even met jullie omdat ik ‘m gewoon heel mooi vind. Dus mócht je eens in de buurt komen… Well, give it a try!


Brasserie Park is een oud, boerderij-achtig gebouw dat aan een park ligt (goh). Van binnen is het groot, maar toch zo knus. Met veel warm licht, bruintinten en chesterfield stoelen. Er is een grote open haard met banken eromheen waar een flink vuur brandde toen we binnen kwamen. Fijn!

Food
We zitten aan een fijn tafeltje en bestellen allebei thee. Het is nog niet echt druk in de zaak, toch moeten we lang wachten. Da’s wel een beetje jammer. De kaart wordt gegeven op een klembord, leuk! Ik herken het van De Poort in Leiden en De Zijlstroom in Leiderdorp, dat is van dezelfde eigenaar. Ze hebben de lekkerste dingen op de kaart, helaas wel een tikkie weinig vega keuzes. Ik bestel een sandwich gezond zonder ham (€ 8,50). Bart gaat voor de Parkburger met bbq-saus(€ 9,00). Als onze bordjes worden gebracht, ben ik blij. Het ziet er goed uit! Lekker veel beleg, niet zomaar een broodje. Je betaalt iets meer dan in een ‘gewone’ lunchroom en krijgt waar voor je geld.

Mijn sandwich is echt heerlijk. Verse groentjes, knapperig brood en heerlijke kaas. Genieten! Ik krijg ‘m maar met moeite op! Ook Bart geniet van zijn hamburger. We bestellen op het moment dat we aan het eten beginnen nog een theetje. Helaas krijgen we deze pas als we onze broodjes al lang op hebben. Jammer.

Nice to know
Brasserie Park heeft heerlijke lunchgerechten, en ongetwijfeld ook fijne dinerkeuzes. De menukaart staat online, het valt wel wat tegen met vega gerechten. De locatie is erg mooi. In een knus gebouw aan een park. En dan dat haardvuur en zo… heerlijk! Echt zo’n heerlijk herfstig gevoel. Mocht je eens in de buurt zijn en een fijne lunchplek zoeken, is dit een aanrader. Je moet niet al te veel haast hebben, want supersnel werken ze niet.

We love
– De fijne locatie en warme sfeer
– Heerlijke, zeer goed belegde broodjes

We less love
– Weinig vega keuzes
– Vriendelijke, maar trage service

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7,5)

www.brasseriepark.nl
Tel: 071 58 91 288

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Brasserie Park Leiderdorp

Barts hamburger bij Brasserie Park in Leiderdorp

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Anna de Chateau -

Heb regelmatig bij Park gelunched en gedineerd, en soms ook gewoon de borrelhapjes. Snelheid van de service ligt een beetje aan wie er op dat moment is, tijd van de dag enzovoorts. Ik vind het een prima tent, minder pretentieus dan Zijlstroom 😉

Niki -

Gisteren een zalig broodje Schwarzwalder Schinken gegeten bij Park. Met uitzicht op twee hele leuke scharrelende biggen ;). Dank voor de tip!

Lara M -

De hamburger ziet er lekker uit! Het is een eindje uit de buurt en ik ga er ook niet naartoe maar toch vind ik het leuk om te lezen:)

Margot -

Jammer van de trage service, maar het ziet er lekker uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube