Biologisch eten met een klein budget

Biologisch eten, Nina en ik zijn er dol op! Al tijdens onze studententijd aten we zo veel mogelijk biologisch. Lastig, want biologische producten zijn soms heel duur. Hoe kun je biologisch eten met een klein budget? Vandaag geven we je tips!

Verbouw je eigen kruiden. Dat scheelt een hoop!

Verbouw je eigen kruiden, want verse kruiden in de supermarkt zijn soms even duur als truffel!

1. Houd het simpel
Kies voor een paar smaakvolle ingrediënten. Een pasta met knoflook, goede tomaten en wat verse kruiden is al een feestmaaltijd op zich. Daar heb je echt geen dure potjes of zakjes voor nodig!


2. Koop minder
Heb je echt dat voordeelpak nodig? Ga je je niet daardoor eigenlijk overeten? Ga voor kleinere porties. Doordat biologische producten puur zijn en veel meer smaak bevatten ben je veel sneller verzadigd en eet je dus minder. En dus kun je minder kopen! Dus geen liters Optimel meer, maar 1 pak biologische volle yoghurt per week is zat!

3. Groenten uit Nederland
En dan ligt daar die überkleine biologische broccoli die twee keer zo duur is dan die er naast. Maar soms is het verschil echt klein en adviseer ik je echt om de gifvrije biologische variant te nemen. Als het wel echt extreem scheelt, ga dan voor groenten en fruit afkomstig uit Nederland. In Nederland worden namelijk relatief weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt. Kies dus wanneer je geen biologische groente koopt, liever voor Nederlands geteelde groente dan die uit landen rondom de Middellandse zee of uit Afrika of Zuid-Amerika.

4. Go vega!
Ja, want ook de biologische vleesjes en visjes zijn duurder. Dus wil je biologisch eten maar toch op de centen letten, eet dan een aantal dagen per week vegetarisch. En dan is het helemaal niet nodig om dure vleesvervangers te kopen. Met noten, kaas of bonen kom je een heel eind, en vooral peulvruchten zijn heel betaalbaar!

5. Verbouw je eigen kruiden
Een zakje peterselie is al gauw een paar euro bij de AH. Belachelijk, dat is relatief gezien bijna net zo duur als truffel. Koop wat zaden en verbouw je eigen kruiden. Veel goedkoper en heel bio! Zelfs als je geen tuin hebt is dit mogelijk. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je plantjes genoeg licht krijgen, zet ze dus onder een raam bijvoorbeeld. Gaat als een trein! En wist je dat je kruiden ook prima kunt invriezen? Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand!

6. Op zoek naar aanbiedingen
Net als bij ‘gewone’ supermarkten variëren de prijzen in biologische supermarkten ook. Ga opzoek naar dde aanbiedingen in de biologische supermarkt bij jou in de buurt. Ook hier hebben ze kortingsstickers op producten die bijna verlopen zijn. Of bezoek een biologische markt en doe daar je boodschappen. Ook dit scheelt weer qua prijs in vergelijking met bio producten van de supermarkt. Een goede website om in de gaten te houden is biologischeaanbiedingen.nl, op deze website staan de wekelijkse aanbiedingen van biologische producten bij verschillende supermarkten, natuurwinkels en webshops, heel handig!

Zie je wel, bio budget shoppen is best mogelijk, je moet er gewoon net eventjes iets bewuster mee omgaan. Hebben jullie goede tips? Laat het ons hieronder weten! 

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube