BED – Breda

In het kader van onze horizon verbreden, reizen Nina en ik naar Breda voor een bezoekje aan BED. Ja, die kennen we al uit Rotterdam, maar sinds september zit deze uitgaansgelegenheid ook in Breda. En ow, wat is Breda toch gezellig! Nina is er nog nooit geweest en is helemaal in haar nopjes. Na een drankje op de Grote Markt lopen we door naar de Vismarktstraat (2 minuten lopen) en stappen we het prachtige pand van BED binnen.

Bij BED dineer je midden in een clubachtige setting. De avocado maaltijdsalade met feta en noten vult goed en is lekker van smaak.

Het pand is ook van binnen echt een plaatje. BED wil uitgaan in Breda opnieuw introduceren zoals het ooit bedoeld was, door kwaliteit met sfeer en beleving te combineren. De inrichting is strak en hip en de belichting met verschillende kleuren is prachtig.

Food
Je kan van de menukaart van BED zelf een 2- of 3-gangenmenu samenstellen, of een los gerecht bestellen. Nina en ik gaan voor 2 gangen. We starten allebei met de soep van Coeur de Boeuf Tomaten met gemarineerde cherrytomaten. Deze soep wordt geserveerd in een broodbode en is afgemaakt met reepjes peultjes. De soep is heel dik en blijft dus goed in de bol liggen. De smaak is prima, zeker met de gemarineerde cherrytomaatjes erin. De peultjesreepjes geven een goede knapperige twist. We missen alleen een beetje olijfolie om de overgebleven broodbol mee op te peuzelen. Zo’n homp brood zonder soep is een beetje te kaal om dan nog op te eten. Vervolgens gaat Nina voor een maaltijdsalade met avocado, feta en noten en ik neem de entrecôte van de chef. De salade was lekker: prima vullend, heel veel noten en een lekkere dressing. Mijn entrecôte is naar mijn idee geen entrecôte, haha. Ik ken entrecôte alleen maar als een dunne plak vlees met een vetrandje. Wellicht zijn er ook dikke entrecôtes zonder vetrand, want dat is wat ik kreeg. Desalniettemin was het stukje vlees op mijn bord goed gebakken en mals van smaak. Als garnituur verwachte ik groentjes met krieltjes, maar ik kreeg truffelpurree met champignons. Persoonlijk houd ik niet van truffel, maar ik heb Nina er heel blij mee gemaakt!

Nice to know
Je kan daadwerkelijk voor alles terecht bij BED: lunch, diner, borrelen en stappen! Ga hier naartoe voor een snelle lunch tijdens een middagje shoppen of voor een hapje voor het uitgaan. Voor hoogstaande Franse Haute Cuisine moet je niet naar BED gaan, maar de gerechten worden wel met zorg bereid met een originele twist. Het 2-gangen menu is 19,90 euro en voor 3 gangen betaal je 24,90 euro.

We love
– Het schitterende pand: van binnen en van buiten!
– De vriendelijke bediening
– De prachtige belichting
– De prima gerechten

We less love
– De matige keus voor vega’s
– Het ontbreken van olijfolie of boter bij de soep
– Het idee dat de entrecôte geen entrecôte was, al was het heerlijk!

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7)

Tel.: 076 515 08 04
www.bedbreda.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Ons voorgerecht. Kijk eens hoe leuk deze soep wordt geserveerd in een broodbol!

Elise's hoofdgerecht: de enorme entrecôte van de chef.

Nina in BED 🙂

Het restaurantgedeelte van BED is prachtig.

BED biedt alles: een lunch&dinergedeelte, een prachtige bar, een dansgedeelte, een cocktailbar en in de zomer een heerlijk terras!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Sandra -

BED wordt Denovo; een (wijn)bar, restaurant en club ineen

marja van rossum -

Ik las over Bed in Breda maar dat restaurant is reeds al maanden gesloten en gaat ook niet meer open i.v.m.klachten van geluidsoverlast van een huurder boven BED.De huidige uitbater kan de kosten voor geluidsoverlast niet opbrengen vandaar de sluiting, erg jammer.

Filiz -

Ziet er heel leuk uit.. vooral voor een girls night out! Het is dat ik nooit in Breda kom maar mocht het gebeuren dan ga ik naar BED..

Lotte -

Ik woon in Breda, misschien dat ik er binnenkort eens ga dineren! Heb er al wel eens een drankje gedaan, het is idd mooi van binnen!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube