Beachclub O. – Noordwijk aan Zee

’t Is heerlijk om in Leiden te wonen. Het is een middelgrote stad, met alles wat je nodig hebt. Daarnaast zit je dichtbij Amsterdam, den Haag, Rotterdam…én het strand! Het strand van Noordwijk is het kortst bij. En sinds we een autootje hebben crossen Bart en ik er regelmatig heen om even uit te waaien en wat te drinken en/of te eten.

Beachclub O. Noordwijk

Als je een broodje spicy kip bestelt in een chique strandclub, verwacht je toch wel wat spannenders dan dit.

Laatst belandden we na een fikse strandwandeling (eh nou ja, een kwartier of zo, ik ben niet zo van de lange wandelingen, haha) bij Beachclub O. Deze strandtent hoort bij het chique Hotel van Oranje. Als we binnenkomen zijn we aangenaam verrast. Wat een mooi, licht, chique en hip interieur! Een gigantische fancy bar, gezellige zithoekjes en overal oranje en witte accenten. Het is te koud om buiten te zitten, maar da’s niet erg, met zo’n inrichting zitten we graag binnen. Maar al snel volgt de bummer: de lunch matcht echt niet met het interieur.


Food
Ik kies een panini met brie, walnoot en honing. De honing komt in zo’n plastic bakje waar je zelf het folietje moet aftrekken (dat vind ik zo’n afknapper). En wat denken ze dan, dat ik de honing als dipsaus gebruik? Dat wil je toch juist tússen je broodje hebben? En als je het zo ziet, denk je dat er verder niks bijzit, maar let op: ónder dit broodje liggen een paar blaadjes sla. Die je dus niet ziet en ook helemaal slap zijn, doordat het warme broodje erop ligt. Ook vriendlief is teleurgesteld over zijn broodje, een ciabatta met spicy kip, sla en een yoghurtdressing. Het karige broodje komt met een los, slap kartonnen bakje met reepjes kip erin. Heel raar, het lijkt alsof het zo uit de magnetron komt. En ook de sla (een handje uit zo’n zak gemengde slamix en een schijfje komkommer, come on, dat kan toch wel een tikkie origineler) zijn niet om over naar huis te schrijven. En last nut not least: de melklaag op mijn cappuccino is zo dun en waterig dat mijn lepeltje er meteen doorheen zakt. Jammer, jongens! Ik weet niet meer precies hoe duur het was, de prijzen liggen hoger dan in een normale lunchtent, maar de menukaart op de website toont helaas geen prijzen.

Nice to know
Deze tent is echt wauwie om te zien! Ik zou hier een wit wijntje drinken op het terras, of een cocktailtje aan de bar. Het ziet er echt mondain uit. De aankleding is top, alles klopt. Ook de bediening is goed en vriendelijk. Alleen tja, die lunch hè. Gemiste kans! De lunch is een 5, maar doordat de locatie, sfeer en het interieur zo goed zijn voor een drankje, krijgt deze tent een 6.

We love
– De geweldige locatie (pal aan het strand natuurlijk, jeuj!)
– De ontzettend originele en chique inrichting, inclusief geweldige bar
– De vriendelijke en snelle bediening

We less love
– Het eten. Of in ieder geval: de lunch. Need I say more?

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (6)

www.beachclubo.nl
Tel: 071-367 6894

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Beachclub O. Noordwijk

Zoekt en gij zult vinden. Er ligt nog een verlepte dot sla onder dit broodje.

Beachclub O. Noordwijk

Het interieur klopt. Chesterfieldbanken, bijzondere golfende vormen en oranje details.

Beachclub O. Noordwijk

Ken je die test? Je cappu is goed als het lepeltje op de schuimlaag blijft liggen. Nou, dit kopje is gezakt!

Beachclub O. Noordwijk

Mooie vazen met takken en zo, over de details is nagedacht. Jammer dat ze die perfectionistische lijn niet doortrekken de keuken in.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Gil -

Blijft jammer ik heb daar ook gelunched maar was ook meteen laatste keer ik snap t niet dat dit bij hotels van oranje behoort ;(

Jolanda -

Bij de vacatures staat dat ze op zoek zijn naar een creatieve zelfstandige kok…Misschien verklaart dat iets?

Lara M -

Jammer dat het jullie zo erg heeft teleurgesteld zeg, ik vind het eten er inderdaad ook niet zo spannend uit zien het is niet wat je verwacht van zo’n strandtent. Hopelijk tref je het de volgende keer beter! 🙂

Filiz -

Zeker jammer! teleurstellend zeg!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube