Baklust – Den Haag

Ik was het al vaak op internet tegengekomen als ik zocht op lekker biologisch lunchen in Den Haag bijvoorbeeld. Baklust is namelijk vier jaar geleden begonnen en was de eerste biologische en vegetarische lunchroom van Den Haag. Toch heb ik Baklust nooit bezocht. Ik wist nooit waar het nou precies zat en dus bleef het op mijn to visit list staan. Vijf maanden geleden verhuisden wij naar het centrum van Den Haag. En verrek, pal tegenover mijn huis zag ik… Baklust! Een bezoekje kon nu dus echt niet uitblijven.

Zo ziet de empanade met een vegetarische curry/seitan-vulling en chutney eruit.

Zo ziet de empanada met een vegetarische curry/seitan-vulling en chutney eruit.

Het is zaterdagmiddag als mijn moeder en ik besluiten om even lekker buiten de deur te gaan lunchen. En hoewel ik echt niet om het tentje heen kan zodra ik mijn huis uitloop, is het mijn moeder die zegt ‘kom we gaan lekker dat biologische vega tentje daar proberen’. Haha, super idee ik had er echt niet aan gedacht! Baklust is klein en zeker nu zit het verscholen achter een enorme bouwput, haast onzichtbaar. Toch zit het er altijd vol, zowel binnen als de drie tafeltjes buiten op straat. Gelukkig is er binnen een tafeltje vrij waar we plaats nemen. Wat is Baklust knus!


Food
Op het tafeltje naast ons zien we net een bord geserveerd worden met een behoorlijke empanada en een kleurrijke salade. Ok, dat wil ik! Baklust heeft elke week een andere empanade, deze week is hij gevuld met seitan en curry. Prima! Mijn moeder ziet gelijk haar keus op het krijtbord: het broodje van de week met hummus en gegrilde groenten. We bestellen ons eten en drinken een verse muntthee en een home made ijsthee. Het is best druk en er is niet veel personeel zichtbaar, dus we moeten best lang wachten op ons eten. Gelukkig is de ijsthee erg lekker. Daar komt dan het eten op twee kleurrijke bordjes. Hier hou ik van! De empanada is heerlijk knapperig van buiten en lekker pittig van binnen. Het deeg vind ik wel ietswat droog. Het broodje van de week is lekker: vooral het desem-speltbrood is zalig! Hier kun je er trouwens na je lunch een van kopen! De hummus vind ik niet heel bijzonder, maar al met al een smakelijk geheel. We genieten van ons vega-bio maaltje om vervolgens goedgevuld nog even de stad in te duiken!

Nice to know
Alles bij Baklust is biologisch, en ja dat liken wij! En voor vega’s natuurlijk een walhalla: je opties zijn niet beperkt tot een paar, nee, alles in vegetarisch. Baklust serveert allerlei taarten, quiches, broodjes en empanada’s. De prijzen zijn goed te doen, althans als je even goed oplet. Zo is mijn empanada een ruime vier euro. Maar als je er salade bijneemt betaal je 2,70 extra. Voor wat rauwkost vind ik dat behoorlijk aan de prijs. Op de kaart variëren de broodjes rond de vijf euro, prima! Zeker voor biologische producten. Het broodje van de week was echter bijna 8 euro, en dat at je er toch echt niet vanaf! Dus maak de juiste keuze, dan eet je hier prima betaalbaar!

We love
– Het biologische eten
– De ruime keus voor vega’s
– De home-made ijsthee
– De knusse ambiance

We less love
– De lange wachttijd
– De wat hoge prijs voor het broodje van de week en de rauwkost

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  (7,5)

www.baklust.nl
Tel: 070-7532274

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Het broodje van de week!

Het broodje van de week!

Hmm, deze home-made ijsthee is heerlijk!

Hmm, deze home made ijsthee is heerlijk!

Nog een bovenaanzicht van mijn goed gevulde bordje

Nog een bovenaanzicht van mijn goed gevulde bordje.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

6 reacties

Alexander -

Dankjewel, dat Ziet er heerlijk uit!

Mirjam -

Klinkt goed, ik kende het zaakje nog niet maar ga het very soon uitproberen!

Myrte -

Jaa Baklust! En Appeltje Eitje in het Zeeheldenkwartier is ook een absolute aanrader.

Linda -

Baklust is echt een aanwinst voor het Zeeheldenkwartier. Gelukkig woon ik er ook maar zo’n 400 meter vandaan, dus dat treft. De citroentaart blijft mijn favoriet.

Kirsty -

Ziet er heerlijk uit! Lijkt me een aanrader!

Margot -

Dat ziet er goed uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube