8x foodhotspots in Rotterdam

Laatst was ik met m’n vriend een dagje aan het shoppen in Rotterdam. Tegen lunchtijd wilden we even echt leuk ergens eten. We keken elkaar aan, oké uhm waar?? En dat is echt schandalig. Want lees, ik heb in Rotterdam samengewoond met Nina!! En mijn vriend heeft er ook een tijd gewoond. 010 is eigenlijk echt zó leuk qua food. Tijd dus voor een lijstje met 010 foodhotspots!

hopper gebak

1. La Vita è Bella
Ge-luk-kig kwam er optijd bij mij La Vita è Bella naar boven. Op de dag dat Marcel zijn sleutels van z’n huis moest inleveren, ontdekten we deze tent. Great. Nu we net in Den Haag gaan wonen zeiden we. Want dit is me toch een pareltje. Een ieniemienie winkeltje met maar een paar tafels en gelukkig een groot afhaalmenu. Dit winkeltje ademt Italië.  Zo eet je hier echt gruwelijk lekkere broodjes, denk aan gegrilde aubergine, mozzarella, voor je neus afgeschaafde Parmezaan en zongedroogde tomaten. Yum!

2. Hopper Noord
Hopper Noord is het zusje van Hopper (dat zit in het centrum) en zit op de Zwaanshals in Rotterdam-Noord. In dit urban koffietentje is het super goed vertoeven met je laptop. Hier maken ze zelf al hun gebak (zie openingsfoto artikel) en (desem)broodjes in een vloeroven, en ze hebben ook een gigantische koffiebrander (Giesen) achter in de tent staan, waar ze hun eigen koffie branden die je uiteraard ook kunt kopen.

3. SUGO
Zin in pizza maar geen beste keuzemaker? Bij SUGO hoef je niet te kiezen. Hier kun je namelijk pizzastukken kopen. Zo kun je van elke soort wat proeven. Ze zijn allemaal even lekker, met bij mij een lichte voorkeur voor de gegrilde groenten.

4. Ter Marsch & Co.
Deze tent zit op de Witte de Withstraat en heeft de ‘beste burger van Nederland 2015’ genaamd de Burgeresse. Het vlees is van super goede kwaliteit en je krijgt er yummy frietjes met truffelmayo bij!

5. Lof der Zoetheid 
Dit tentje vind je aan het Noordplein.Het is een schattig winkeltje waar ontbijt, lunch en “zoete zaken” worden geserveerd. Vooral die laatste hapjes zijn een genot om naar te kijken (er wordt zichtbaar hard gewerkt in de keuken) en nóg lekkerder om te eten. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke high tea en als je wilt, stellen de dames van Lof der Zoetheid samen met jou een diner samen.

6. Markthal
Uiteraard, want ja het is een giga open deur. Maar hij mag niet ontbreken in dit rijtje lijkt mij. In de Rotterdamse markthal vind je allemaal leuke tentjes waar je van alles kunt proeven en kunt kopen. Heer-lijk. En vooral leuk: er zit nu ook een Jamie’s Italian!

7. Hamburg
Hamburg zit letterlijk 10 meter van Ter Marsch af en dit is ook een hamburgertent. De hamburgers hier zijn lekker ( en groot!), maar de hele sfeer daar doet ‘t m vooral. De koks die achter een giga grillplaat hamburgers staan te bakken, zijn allemaal ‘Schorum’-achtige mannen, dus met baard en/of sik snor en veel tattoos. Hier zit het al-tijd vol!

8. FG
En tot slot, ik kan het niet laten, wil ik toch ook restaurant FG er nog bij in dit lijstje. Het restaurant van Francois Geurds heeft 2 sterren, dus even zomaar eten doe je er niet. Maar zet ‘m op je wishlist, want dit is echt een ervaring! En hoe leuk is het, dat Francois inmiddels ook de Foodlabs geopend heeft. Hier kun je zijn kookkunsten proeven zonder dat je een hele dikke portemonnee hoeft te hebben.

Zo dat waren mijn 8 tips voor nu. Wat is jouw ultieme foodhotspot in Rotterdam?

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!
ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Thee bij Lof der Zoetheid

Thee bij Lof der Zoetheid

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

14 reacties

Anne -

superhandig al die tips, ga binnenkort een weekendje naar Rotterdam met mijn lief, hopelijk lukt het om zoveel mogelijk adresjes te bezoeken!

annemargreet -

Hi Anne. Wat heerlijk zeg. 🙂 Heel veel plezier! Liefs, Anne-Margreet – Chickslovefood.com

Saskia -

Ik hoorde laatst dat jullie Media&Journalistiek hebben gevolgd aan de Erasmus, en dat doe ik ook! Leuk 🙂

Elvira -

Leuke tip, Lof der Zoetheid staat hoog op mijn lijstje! Als toevoeging heb ik nog: ontbijten bij Lilith aan de Mauritsstraat, lunchen bij Nielson in de Oude Haven, dineren bij Tosca in het Oude Noorden. Oh, en voor de Sushi Itami op de Kop van Zuid en voor Italiaans naar Mangiare op de Van Oldenbarneveltstraat.

JN -

De hight tea bij lof der Zoetheid is echt de aller aller aller lekkerste en beste!!! Hier moet je dan ook flink van te voren voor reserveren!
Nog een tip: Sue aan de Kareldoormanstraat en Nostra aan de Oldebarneveldtstraat beide JAMMIE!

Marjolein -

In de Pannekoekstraat en omgeving zitten veel leuke tentjes..ik ben fan van Bokaal en Picknick!
En vlakbij de Lof der Zoetheid zit Bertmans…ook een aanrader!

mai -

jordy’s bakery is oook heerlijk!

Raxia -

Spirit! Absoluut! Je betaalt daar voor hoeveel je opschept, dus ben je een kleine eter – dan betaal je ook minder. Bovendien is alles vega of vegan.

Margot -

Wat een fijne tips, deze ga ik onthouden!

Cheese and Chinese -

Na alle Rotterdam posts bij verschillende bloggers krijg ik nu toch wel heel erg de neiging om te gaan! Markthal here I come!

Stefanie -

Alan & Pims. De beste kip van Rotterdam en omstreken. Geweldig interieur en super relaxte sfeer!

Yvette -

Bertmans mag ook toegevoegd worden wat mij betreft. En FG’s noodlebar ben ik zelf wel heel nieuwsgierig naar. Aaargh, teveel keuze! 🙂

Kim -

Ik woon al mijn hele leven in omgeving Rotterdam maar toch kende ik niet alle zaken. Leuk om weer wat nieuws te ontdekken! De Markthal blijft één grote ontdekkingsreis, iedere keer zie je weer iets anders.

Marlotte -

Markthal is toch mijn absolute favoriet! Ben vooral erg benieuwd naar Lof der Zoetheid!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube