5x Wat je ook kan met een ijsblokjesvorm

Het is wel weer eens tijd voor wat handige keukentips op Chickslovefood.com. Ik ben gek op tips waarvan ik denk ‘waarom wist ik dit niet eerder?’. En ik denk echt dat er vandaag misschien echt een paar van die tips tussen zitten voor je…

ijsblokjes2

Want naast het maken van ijsblokjes, kun je een ijsblokjesvorm ook heel handig gebruiken voor andere dingen. Zelfgemaakte bouillonblokjes, of smoothieblokjes, iemand?

1. Maak verse kruidenbuideltjes
Je kent het wel, je hebt verse tijm of rozemarijn nodig voor een recept. Snel koop je zo’n peperduur plastic bakje met takjes erin. Alleen heb je haast nóóit dat hele bakje nodig, gevolg: na 3 dagen een half bakje verlepte kruiden in je koelkast. Zo zonde! Een gouden tip: haal de kruiden van de stokjes, stop ze in een ijsblokjesvorm en giet er wat olie bij. Zo kun je volgende keer voor een recept gemakkelijk een zelf gemaakt kruidenbuideltje gebruiken.

2. Kookwijnblokjes
Een restje van een heerlijke fles wijn, wat een al een paar dagen staat en waar je eigenlijk geen zin meer in hebt. Maar die lekkere wijn kun je onmogelijk door de gootsteen spoelen. Oplossing: een glas weg atten op klaarlichte dag? Nee. Verdeel de restjes wijn over de ijsblokesholtes. Zo kun je gemakkelijk een keer een blokje wijn gebruiken als je bijvoorbeeld een risotto wil maken maar geen wijn open hebt staan. Ideaal hè?

3. Maak je eigen bouillonblokjes
Hoe fijn is het om eigen gemaakte bouillon op voorraad te hebben in je vriezer? Precies. Vul de ijsblokjesvorm met je home made bouillon. En next time is jouw huisgemaakte soep in een mum van tijd gemaakt.

4. Eiwitrestjes bewaren
Vorige week appte ik naar Nina: “ik háát recepten met eierdooiers”. Ik vind het zo zonde om zo’n heel eiwit over te hebben. En natuurlijk kun je het ergens voor gebruiken. Maar bij mij komt dat nooit uit. Het belandt in de koelkast en een dag later alsnog in de vuilnisbak. Maar vanaf vandaag niet meer, want je kunt ze prima invriezen. Handig voor als je een keer een recept hebt waar je een eiwit voor nodig hebt!

5. Smoothie groentenblokjes 
Ook zo zonde: nog een bodem verse groenten in een zak. Te weinig om nog iets mee te maken, te veel om zomaar weg te gooien. Invriezen die verse spinazie, andijvie of sla! Maal de groenten fijn en vul de ijsblokjesvorm ermee, gevolgd door een klein beetje water. Zo heb je elke ochtend verse groentenblokjes die je hup, zo in je smoothie gooit.

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

9 reacties

Inge -

Ik heb een ijsblokjesvorm van OXO Tot (de kinderlijn van OXO Good Grips) en bewaar er babyhapjes in. Echt perfect voor de kleine hapjes.

Nora -

Goede ideeën! Ik doe wel eens fruit in een ijsblokje: staat leuk in drankjes!

Inge -

Die van het eiwit en de restjes groente waren voor mij inderdaad nieuwe maar zeer bruikbare tips.

Sean -

Vraagje: die kruidenbuiltjes kan je dan niet invriezen toch? Ik zie dat binnen no time op mijn plafon zitten als het vloeibaar blijft in ieder geval haha.

Jis -

Wat een leuke en handige tips! Kan ik zeker eens gaan uitproberen.. Liefs, Jis

Margot -

Wat een handige tips! Vooral die kruidenbuideltjes lijken me handig.

Nelleke -

Super tips! Ik vroeg me alleen af: die kruiden/olie builtjes. Moet je die ook invriezen?

Janske -

Babyvoeding maken en als blokjes bewaren is ook erg handig! Bedankt voor de tips!

Kim | Notendopje.nl -

Haha wat een goede tips! Van die wijn is zó herkenbaar. En die kruiden ook trouwens. Denk je lekker uitgebreid te koken, ben je eerst veel te veel geld kwijt aan de boodschappen om vervolgens de helft weer weg te gooien omdat het over is. Oeps. Ik kan meer van dit soort tips gebruiken! 😉 Het valt me trouwens op dat er niet meer zoveel nieuwe recepten voor het avondeten online komen, vooral veel tips ed. Ik mis een beetje inspiratie voor de avondmaaltjes haha!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube