5x Tips voor health lovers

Elise: “Hadden jullie eerder al kennis gemaakt met onze nieuwe stagiaire Emma, vandaag is de eer aan mij om onze andere topper te introduceren. Hieronder het eerste artikel van Laura, ware health lover die ons ook het komende half jaar komt versterken. Laura is 25 jaar en heeft een afgeronde bachelor in Communicatiemanagement. Nadat ze bijna drie jaar heeft gewerkt bij een reclamebureau was ze toe aan een nieuwe uitdaging die ze aan gaat bij Chickslovefood.com.  Je kon haar al zien in deze vlog, maar vandaag dus tijd voor haar eerste posting. Enjoy!”

Home made detox thee

Alles wat te maken heeft met een gezonde lifestyle is booming! Je wordt overspoeld met superfoods, de voorraden quinoa en spelt zijn niet aan te slepen en workouts voor thuis zijn helemaal hip. Zelf doe ik hier ook volop aan mee en ben ik inmiddels een ware health lover. Sinds dit jaar ben ik compleet op de gezonde tour gegaan. Naast het inslaan van gezonde kookboeken en tot diep in de nacht op internet struinen naar gezonde adviezen, heb ik ook advies gezocht bij een alternatieve geneeskundige, ondertussen mijn persoonlijke goeroe. Hierdoor heb ik
5 handige healthy tips ontdekt waar ik inmiddels bij zweer, die mag ik jullie niet onthouden. Komen ze!

1. Week granen en zaden voor een betere spijsvertering
Het weken van granen (zoals haver, tarwe en rogge) en zaden voor gebruik zorgt ervoor dat goede stoffen beter opgenomen worden in je lichaam, ongezonde stoffen (zoals fytaten) geneutraliseerd worden en gluten makkelijker te verteren zijn. Het aantal weekuren verschilt per product, maar met een nacht van te voren kom je al een heel eind! Haver heeft een van de hoogste concentraties fytaten van alle graansoorten. Daarom zet ik iedere avond een portie havervlokken in de week en giet ik deze ’s ochtends af, om er vervolgens een heerlijk ontbijtje van te maken. Extra voordeel: je havermout wordt er ook nog eens lekkerder van.

2. Was je niet-biologische groenten en fruit met Neutral zeep
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om al zijn groenten en fruit biologisch te kopen. Biologische groenten en fruit zijn vaak duurder en niet altijd gemakkelijk in de nabije supermarkt te verkrijgen. Daarom een handige tip voor niet-biologische groenten en fruit: was ze met Neutral zeep! Nou denk je waarschijnlijk, gadver! Maar deze zeep zorgt ervoor dat de meeste bestrijdingsmiddelen eraf gewassen worden zonder dat je de zeep proeft! Het is natuurlijk niet hetzelfde als 100% biologische groenten en fruit, maar alle beetjes helpen!

3. What to choose; wel of niet biologisch?
Over groenten en fruit gesproken: eigenlijk hoef je niet perse al je groenten en fruit biologisch te kopen. Tenminste, niet als je voor biologisch kiest omdat je eten dan vrij is van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen kunnen namelijk niet door de dikke en harde schil van fruit zoals bananen, sinaasappels en citroenen komen. Dat scheelt al snel weer wat euro’s! Heb je de schil van het fruit nodig? Dan zou ik wel voor biologisch kiezen of even wassen met Neutral zeep.

4. Weg met afvalstoffen, neem een voetenbadje met zeezout!
De hele dag wordt ons lichaam blootgesteld aan allerlei giftige stoffen. Niet alleen via eten maar ook via uitlaatgassen en bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Daarom is het af en toe goed om te ontgiften, zodat al deze afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Een voetenbadje met zeezout is een goede manier om afvalstoffen via je voeten kwijt te raken. Doe 1 of 2 eetlepels zeezout in een voetenbadje met warm water en ga hier 20 minuten met je voeten in zitten. Pak er een tijdschrift of goed kookboek bij (bijvoorbeeld deze 🙂 ) en maak er een lekker relaxmomentje van.

5. Reinig jezelf met home made detox-thee
Het grootste deel van de tijd eet ik zo gezond mogelijk. Maar ik kan ook echt genieten van een avondje uit eten of een keer flink zondigen. Helaas heb ik een maag die bij dit soort momenten al snel protesteert. Dan is deze detox-thee de perfecte oplossing! Wanneer ik zo’n kopje thee op heb, merk ik meteen dat mijn lichaam aan het werk wordt gezet om alle slechte stoffen af te voeren. En daarna voel ik me altijd beter. Hoe maak je deze detox-thee? Meng gekookt water of kruidenthee (net wat je lekkerder vind) met het sap van een halve citroen en ongeveer 1 cm geraspte gember. Je kunt eventueel ook nog chiazaad en honing toevoegen als je dat lekker vindt! Et voilà, een snelle en effectieve mini-detox!

Ben jij ook een echte health lover? Deel jouw gouden tips hieronder. 

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

Voetenbadje zeezout

Ready to relax met dit heerlijke voetenbadje!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

17 reacties

Jarka -

Dank voor de goede tips. Ik ga ze zeker opvolgen. Granen en noten weken doe ik al een tijd. Dank voor je bevestiging van de noodzaak hiervoor.

Rashida -

Groenten en fruit even in n teiltje met water en appelazijn ipv zeep is ook een optie!

Harriët -

Ik ben een grote fan van jullie site, maar deze tips gaan mij eerlijk gezegd ook te ver; ontgiften met een voetenbad en groenten wassen met zeep.. Jammer, want ik vind het juist leuk dat jullie niet doorslaan in de gezondheidshypes. En dat jullie blogs normaal altijd no nonsense zijn 🙂

Elise -

Hoi Harriët, bedankt voor je reactie! Ik snap je helemaal hoor. Voor ieder wat wils op Chickslovefood.com. Neem de tips mee die je fijn vindt, en negeer wat too much is voor je. We hopen dat je je daarin kunt vinden. Groetjes Elise

mannelijke lezer -

julle hebben vaak leuke recepten hier, maar ik begin me steeds meer te ergeren aan die onzin gezondheidstips. Detox thee is al onzin, maar afvalstoffen via een voetenbad? Really? Iemand met een wetenschappelijke achtergrond (of is het een HBO-bachelor?) zou zich hiervoor moeten schamen.

Elise -

Jeetje mannelijke lezer zonder naam, wat een reactie! We vinden het wel leuk dat je gereageerd hebt en snappen dat mannen hier wellicht niks mee kunnen, haha. Er is voor ieder wat wils op chickslovefood.com, dus ook voor health lovers. Next time een boyfriendproof-recept, oké? Groetjes Elise

Dominique -

Het was een wat sterk geformuleerde reactie van de ‘mannelijke lezer’, maar ik (een vrouwelijke lezer 😉 ) ben het wel met de boodschap eens. Laura heeft Communicatiemanagement gestudeerd en is dus geen diëtist of bioloog. Ze heeft de tips op internet gevonden, waar iedereen alles kan plaatsen wat hij/zij wil. Dit is dus totaal niet wetenschappelijk bewezen en de kans is daarom zeker aanwezig dat het helemaal niet klopt. Deze tips zijn vrij onschuldig en leiden hoogstens tot geld- en tijdverspilling, maar het is wel een hellend vlak: vaak wordt ook op blogs en sites gerund door amateurs gezegd wat je wel en niet moet eten, zonder ook maar de minste wetenschappelijke onderbouwing. Dan wordt het gevaarlijk.

Milou -

Superartikel! Wat een handige tips, ik kijk nu al uit naar je volgende artikel. You go girl! 😉

Charlotte -

Well done Laura! X

Margot -

Wat een handige en originele tips! Leuk!

Ingrid -

Dat wordt vanavond een lekker voetbadje en een glas detox thee!

Angela -

Leuke tips! Je ziet de laatste tijd inderdaad echt een omslag bij veel mensen om bewuster te leven en te eten.

Yvonne -

Dank je voor de goede tips!
Ga meteen een meteen citroenen en gember kopen.

Kees -

goed idee van het voetenbadje, komt als geroepen. dank je wel

Joyce -

Goh groenten en fruit wassen met Neutral zeep klinkt idd heel raar, maar toch ook wel slim haha!

hanneke -

Goeie tips!
Weer wat van geleerd.

Nathalie -

Wat een ontzettend handige tips! En ik had de meeste van deze tips ook nog nooit eerder gehoord!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube