5x Skinny zomertip!

Hoewel we pas net een kleine week officieel in de zomer zijn aanbeland, hebben Nina en ik allebei onze bikini op vakantie al aangehad hoor! Geen six packs dit jaar, haha. Nee, twee kleine bolle buikjes. En hoewel we dus niet kunnen detoxen dit jaar om nog ff  zomerklaar te raken… Uhh, okay ik detox écht nooit, dat trekt mij persoonlijk niet.

Watermeloensalade1

Maarr meestal kom ik in de zomer wel altijd in een healthy flow. Zeker als de zon schijnt. Ik beweeg dan meer, eet veel fruit en heb extra energie om met gezond eten bezig te zijn.
Meestal ben ik dan ook altijd wat lichter in de zomer. Gewoon door wat simpele dingen. En vandaag deel ik die tips met je. Laat die fitte, healthy zomer maar komen!

1. Houd een grote schoonmaak
Zodra de zon echt begint te schijnen, duik ik mijn keukenkasten in. Alles weer even netjes en schoon. De half aangebroken zakken chips en nootjes maken plaats voor voorraadpotten met verse noten, zaden en gedroogd fruit. Weet je hoe lekker het is om zelf je eigen pecans te kraken?

2. Sla een lading fruit in
Vervolgens ga ik het liefst regelmatig naar de markt om daar eens per week een lading fruit in te slaan. Mocht de markt niet lukken, dan gewoon bij de super. Meestal is er altijd wel fruit in de aanbieding in de zomer. Ik sla extra veel in, om vervolgens het fruit gelijk schoon te maken en voor een gedeelte in te vriezen. Zo heb je altijd bessen, aardbeien en meloen bij de hand. Of ik blend wat vers fruit met wat yoghurt en honing en vries dat in ijsvormpjes in. Elke avond een zelfgemaakt ijsje is zo fijn.

3. Sta wat vroeger op
In de zomer is vroeger opstaan veel makkelijker dan in de winter. Do it! Het is de ideale manier om voor je werk even een rondje te joggen. Tegenwoordig heb je superveel apps om als beginner mee te rennen. Ik jogde met de 5KM app. Op dit moment doe ik dat niet, ik vind het niet fijn om te rennen als ik zwanger ben. Maar je kunt ook eerder opstaan om een gezond ontbijt te maken en vervolgens wat rek en strek oefeningen doen bijvoorbeeld aan de hand van een YouTube-filmpje. Of om wandelend naar je werk te gaan. Zo begin je je dag in ieder geval healthy.

4. Beweeg meer
En dat bewegen kun je eigenlijk de hele dag wel meer doen. Zo vind ik het lekker om in de zomer na het avondeten nog buiten een wandeling te maken. Even het eten laten zakken en nog wat frisse lucht binnenhalen. Heb je kids? Die gaan gewoon nog even mee. Het is een gewoonte waar je je misschien even toe moet zetten, zeker na een lange werkdag, maar de frisse zomerlucht zal je goed doen dus ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!

5. Skinny eten en genieten!
Nu is het voor mij makkelijk, want ik ben echt dol op groenten en salades. Dus in de zomer eet ik automatisch lichter. ‘s Ochtends lekker wat vers fruit, een goedgevulde meloensalade als lunch en ‘s avonds verse ananas na het eten. Maar ik ben ook dol op barbecuen en op wijn (nu even niet). En in de zomer doe ik dat dan ook vooral lekker veel in het weekend. Door de weeks probeer ik strak gezond te eten, zodat ik in het weekend lekker kan genieten van een uitgebreide bbq-maaltijd of een paar wijntjes op het terras (op dit moment een ijskoude bitter lemon). Voor mij werkt het om vooral heel bewust wel te blijven genieten, anders word ik gefrustreerd en verlies ik mijn healthy motivatie!

Dat waren mijn skinny zomertips…

Heb jij healthy voornemens voor deze zomer? Laat het ons vooral hieronder weten!

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

5 reacties

beautifulday4makeup -

Wat een goede tips!

Lotte -

Ik heb precies hetzelfde! Ik heb veel meer zin in frisse salades, groentes en vers fruit. Voordeel dat het in de zomer ook stukken lekkerder is:) Ik heb ook totaal geen moeite met vroeg opstaan, heerlijk dat het al zo vroeg licht is.

Carolien - On a Healthy Adventure -

Dat klinkt allemaal goed! Ik hou er van om vroeger op te staan, zo heerlijk.

janske -

Ik ga ook maar eens ijsjes zelf maken 🙂 heerlijk met dit weer!

Margot -

Fijne tips! Ik wil snel weer eens zelf ijs maken.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube