5x handige food ‘life hacks’

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen op internet; zogenaamde ‘life hacks’. Dit zijn praktische trucjes om alledaagse gebruiksvoorwerpen op een slimme manier te gebruiken. Echt heel erg handig! En ook leuk om te zien wat je met simpele dingen allemaal kunt doen. Online zijn er een hoop verschillende te vinden, maar ik heb de leukste op het gebied van food uitgezocht en meteen ook even uitgetest. Hieronder zet ik deze 5 handige life hacks voor je op een rijtje.

KOOKBOEKHANGER

Ready? Komen ze!

1. Bespaar ruimte met deze handige kookboekhanger
Gebruik een broekenklem om je kookboek aan op te hangen. Een ideale oplossing voor als je keuken niet al te groot is. Zo houd je tijdens het koken ruimte vrij en kun je constant even spieken naar de volgende stap in het recept. Super handig!

2. Nooit meer knoeien met deze handige spuitfles
Bewaar je oude ketchup of curryfles, spoel ‘m uit en je hebt een spuitfles voor je pannenkoekenmix. Zo knoei je een stuk minder en kun je het pannenkoekenbeslag gemakkelijk doseren. En als je het beslag niet helemaal opkrijgt kun je het ook meteen afgesloten bewaren in de koelkast.

3. Zo voorkom je dat je ijskoffie waterig wordt
Ijskoffie, wat is dat toch heerlijk! Maar vaak zitten er ijsklontjes in en dan wordt ie zo waterig. Niet echt lekker als je het mij vraagt. Deze life hack is daar de ideale oplossing voor: maak ijsklontjes van koffie, in plaats van water en gebruik deze voor je ijskoffie. Opgelost!

4. De ideale lunchbox voor je bagel
Brand je wel eens zelf dvd’s of cd’s? Bewaar de verpakking hiervan dan. Dit doosje is namelijk de ideale bagel lunchbox! Een goedkope oplossing voor als je jouw bagel to go wil meenemen.

5. Zo is jouw drankje binnen no time koel
Als ik drank snel wil koelen dan gooi ik deze vaak even in de vriezer. Maar het kan nog sneller: verpak de fles met nat keukenpapier en zet ‘m dan in de vriezer. Binnen 15 minuten zal jouw drankje heerlijk koel zijn! Handig als je bijvoorbeeld last minute bezoek krijgt.

Ken jij nog meer van deze handige life hacks? Laat het ons hieronder weten!

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

BAGEL LUNCHBOX3

SPUITFLES2

KOFFIE IJSBLOKJES

KOELE DRANK

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

11 reacties

Bjorn -

Haha wat een leuke tips, waar kleerhangers allemaal goed voor kunnen zijn.

laura -

Haha ja handig he! 🙂 Liefs, Laura – Chickslovefood.com

Evelien -

Te handig, de hanger! Nooit meer vieze boeken en A4’tjes! Ik ben helemaal fan van jullie boeken en websites.

Kim | Notendopje.nl -

Serieus, hoe komen jullie hierop? Echt handig! Vooral die ketchupfles is echt top. Ga ik gebruiken!

Simone -

Lifehacks zijn zó leuk! Daar speur ik ook altijd naar. Leuk om te delen ook! 🙂 Die voor het koelen van drank ken ik nog niet. Superhandig!

Franca -

Hebben jullie misschien ook een lifehack voor het wassen van quinoa? Ik heb geen zeef die fijn genoeg is, en daarom verspil ik vaak een hoop quinoa tijdens het wassen. Ik heb laatst een trechter en een koffiefilter gebruikt, dat werkte redelijk goed! Hebben jullie misschien een nog betere manier?

Bianca -

Daar ben ik ook naar op zoek! Dat spoelen van quinoa gaat mij ook noot goed af, zonde!

Elza -

Je kunt quinoa gewoon in een kom doen en er ruim water overheen gieten. Daarna even met je handen erdoorheen wrijven. Je kunt het water er langzaam weer uitgieten en eventueel nog een keer spoelen.

Vi -

Oke het is geen life hack, maar ik heb een zeefje van de Xenos die fijn genoeg is!

laura -

Hoi Franca, helaas nog niet! Ik was mijn quinoa ook altijd in een vergiet met hele kleine gaatjes, maar het is nu eenmaal rotspul omdat het overal aan blijft plakken. Zou inderdaad wel handig zijn als daar een goede life hack voor zou zijn. 🙂

Jeanne Kluijtmans -

Wat een handige tips, je moet er maar opkomen. Gaaf hoor. Hopelijk onthoud ik ze ook.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube