5x food hotspots in Berlijn

Afgelopen weekend was ik voor een bliksembezoek in Berlijn met mijn lieve vriendinnetje Roxanne. We gingen er even chillen, borrelen, eten en shoppen. Ik vind het een erg leuke stad! Relaxed en meer gericht op bio en organic en zo dan bijvoorbeeld Amsterdam. Maar ook genoeg plekken om even iets minder gezond te doen, en een paar cocktailtjes weg te tikken om maar even wat te noemen. Like!

Goodies Berlijn

Vegan bagel in Goodies in Berlijn.

Ook al waren we er maar kort, ik heb toch een paar prettige foodtips voor je verzameld. Hotspots uit Berlijn dus. Komen ze!


1. Goodies
Healthy, vegan, raw. Aaaaah dit is dé must visit voor iedereen die zin heeft om puur en clean Berlijn door te gaan. Ze hebben de lekkerste (groene!) smoothies, verrukkelijke bagels (wij gaan onder meer voor selderij en avocado) en vegan gebakjes. Klein foodhemeltje op aarde, deze nieuwe groene Berlijnse freunden van ons! Ze zitten op twee locaties, zie www.goodies-berlin.de.

2. Pizza Pane
Slenterend door de leuke trendy wijk Prenzlauer berg besluiten we maar even op dat terras te gaan zitten waar al zoveel mensen zitten. Dan zal het wel goed zijn. Nou, inderdaad! Bij Pizza Pane eten we ontzettend lekkere verse pizza, maar het voorgerecht is nog lekkerder. We smullen van vegetarische antipasti met olijfjes, gegrilde groentjes, mozzarella, kaas, platbrood… nice! En we betalen een prikkie, terwijl we ook nog eens prosecco drinken. Een goede Italiaan in Berlijn dus. Geen eigen website, maar hier lees je wat info.

Italiaans Berlijn

Heerlijk en goedkoop Italiaans bij Pizza Pane. En daarna nog een cocktail bij een Indiaas terras in de buurt, trouwens. Prenzlauer berg is the place to be voor goedkoop eten en cheape cocktails!

3. Veganz
Even wat anders dan een lunch- of dinerhotspot: een supermarkt. Maar dan dus een vegan supermarkt in Berlijn. We kennen natuurlijk de Ekoplaza en andere bio supermarkten in Nederland, maar deze is 100% veganistisch. Dus ook geen biologisch vlees, zuivel, kaas, etc. Alles 100% plantaardig. Ik vind het bijzonder! Ik koop er voor de terugreis wat fruit en een lekkere reep. Ohja, ze herbergen een vestiging van Goodies, twee vliegen in één klap dus! www.veganz.de

4. Si An
Ik geloof niet dat ik eerder bewust Vietnamees had gegeten. Bij dit kleine, sfeervolle, propvolle tentje gaan Rox en ik voor een bord vegetarische loempia’s met daarna een flinke kom noodlesoep. Te gek! Die loempia’s, gevuld met geprakte tahoe en allerlei groentjes met gruwelijk lekkere dipsausjes zijn zó heerlijk dat we het nodig vinden om de hele avond te blijven herhalen tegen elkaar hoe vreselijk lekker die loempia’s wel niet waren. De soep vind ik ook lekker, maar wel wayyyyy too much! We sluiten af met een limoen-kokos macaron. Wauw! Een lage rekening, trendy tentje en lekker eten. Alleen die site alleen al, kijk hoe mooi. Je begrijpt, wij zijn gelukkig hier. www.sian-berlin.de

Vietnamees Berlijn

Vietnamees bij Si An in Berlijn.

5. Puro Sky Lounge
Als ik met Bart een weekend weg ben, gaan we niet in een club staan housen. Maar met Rox moet er natuurlijk wel een dansje gewaagd worden. Dicht bij ons hotel (Ibis budget, prima keuze by the way) zit deze rooftop bar. Het uitzicht is moooooi! Verder de muziek fijn (beetje mix, van R&B tot hiphop, tot meezingers van vroeger tot dance) en het publiek prima. Ook de cocktails zijn met 8 euro per stuk best redelijk geprijsd. Ben ook wel eens in rooftop bar Solar geweest, daar is alles wat duurder.
www.puroberlin.de

Ken jij nog leuke hotspots in Berlijn? Laat ze achter in de comments!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Saskia -

Aan de achterkant van het Hauptbahnhof onder het Ibis hotel zit Peter Pane: gewone burgers, vegetarische en vegan. Keuze uit meerdere soorten hamburgerbroodjes, friet gewoon of zoete aardappels. Lekkere verse salades, smoothies en cocktails. Aanrader! http://www.peterpane.de

Petra -

Zalig he dat het daar overal zo goedkoop is! Rondom Boxhagener Platz zitten ook superleuke en goedkope eettentjes. Tip voor de volgende keer!

Anne -

Leuke tips! In Berlijn zijn zo veel fijne eettentjes te vinden. Misschien kan je bij je volgende bezoek aan Berlijn ook eens in Schoneberg kijken, daar zit veel leuks. Overigens vind ik 8e voor een cocktail best wel prijzig?

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube