4X tip om gezond aan te komen

In januari zijn er vaak veel mensen druk bezig met diëten. De feestdagen kilo’s moeten er weer van af. Maar wat als dat probleem helemaal niet hebt en je juist als voornemen hebt om wat aan te komen? Enig idee hoe weinig informatie daarvoor beschikbaar is? Want bij aankomen denk je al snel aan taart, chocola, patat en andere veel te zoete of vette lekkernijen. Maar wat als je een health freak bent en gewoon wat kilootjes aan wil komen zonder daarvoor ladingen suikerbommen wil nuttigen?

boerenkooltortilla1

Die informatie is nauwelijks te verkrijgen. En dus vroegen wij een diëtiste om hulp en hebben wij je 4 tips op een rijtje gezet om op een gezonde manier aan te komen.  Komen ze!

1. Ontbijt én brunch én lunch
De allereerste tip is om vaker op een dag te eten. Neem bijvoorbeeld tussen je ontbijt en lunch nog een extra maaltijd, in plaats van een snelle snack. Eet een bakje havermoutpap, een tosti of maak een lekkere tortilla. Probeer een vast ritme aan te houden zodat het voor jezelf makkelijker is je nieuwe eetpatroon vast te houden. Daarbij helpt regelmaat om je lijf sneller te laten wennen.

2. No junkfood
Als je vaker op een dag wil gaan eten is het belangrijk je eetlust in stand te houden. Misschien denk je dat een vette hap je helpt om aan te komen, maar  vet eten verpest juist je eetlust. Je kan junkfood dus beter vermijden. Snack met goede vetten zoals een paar handen noten of een boterham met pindakaas! Als het je echt niet lukt om tussen-maaltijden in te lassen kan je ook gaan voor de calorierijke drankjes. Door het maken van bijvoorbeeld smoothies kan je extra calorieën innemen, zonder het gevoel te hebben weer een hele maaltijd te moeten eten.

3. Ga sporten!
Als je wilt aankomen is verrassend genoeg bewegen juist ook heel belangrijk. Door te bewegen creëer je een eetlust en bouw je spiermassa op. Spiermassa weegt meer dan vetmassa dus daar boek je vooruitgang mee! Daarbij werkt bewegen vaak stress-verminderend. Stress kan het aankomen behoorlijk in de weg staan, omdat het veel energie van je lichaam vraagt.

4. Geduld
Aankomen is iets wat wel een beetje geduld van je vraagt. In dat opzicht is aankomen hetzelfde als afvallen; het is niet binnen een paar weken geklaard. Het vraagt om een verandering in je leefstijl die je langer dan een paar maanden vol moet kunnen houden. Natuurlijk is het fijn als je je doel snel bereikt, maar als je heel snel aankomt betekent dit vaak dat de kilo’s er op een ongezonde manier bijkomen. Houd 1 kilo per maand aan als richtlijn, dit is een goed tempo als je gezond wil aankomen.

Benieuwd of je te licht ben? Bereken dan je BMI: deel je gewicht in kilogrammen door je lengte keer je lengte in meters.  Een BMI tussen de 18,5 en 25 is gezond. Als je BMI onder de 18,5 ligt is het verstandig om na te gaan waarom je aan de lichte kant bent. Voor deze posting hebben wij advies gekregen van Plettenburg Dieetadvies.

DE VIERDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS IN STORES! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

havermoutpap

 

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

24 reacties

Paulien -

Fijn artikel! Aangezien ik ook op een zo gezond mogelijke manier aan wil komen zijn dit goede tips!

Britt -Radianto- -

Dit vind ik zo goed dat er eindelijk ook eens op een andere manier naar het gewicht wordt gekeken! Ik heb mijn BMI even berekend en ik schrok, veel te weinig. Ik ben blijkbaar dan best goed bezig, want ik sport ook. En eindelijk wordt het ook bevestigd dat het het beste is om niet bij te komen door jezelf vol te proppen met junk food. Bedankt voor de tips!

Sanae -

Eindelijk iets over aankomen i.p.v. afvallen!

Rianne -

Top dat jullie hier over schrijven! Ik moet wat kilo’s aankomen om weer op een wat gezonder gewicht te komen maar dat wil ik inderdaad wel gezond doen! Dit kan ik prima gebruiken, thanks!

Ana -

Dus eigenlijk moeten de mensen die willen afvallen en aan willen komen hetzelfde doen: meer sporten, geen junk food, geduld hebben… grappig!

Marjolein -

Bedankt! Ik probeer inderdaad op een gezonde manier (suikervrij) aan te komen. In het artikel worden smoothies aangeraden. Nu ben ik op zoek naar gezonde dikmakende smoothie recepten! Wie heeft er tips?

Yv -

Alles met avocado!! Goede vetten, maar veel calorieën 🙂 En heerlijk te combineren met banaan, spinazie, komkommer, appel, peer… whatever you wish!

Eline -

ik doe zelf yoghurt, 1 of 2 bananen, spinazie/andijvie/boerenkool en een avocado. Door de avocado en banaan is tie heel vullend en ‘dikmakend’ hahaha.

Eva -

Supergoed dat jullie dit schrijven! Maar BMI vind ik zo’n onzin altijd! Volgens die methode heb ik zwaar ondergewicht, maar ik ben gewoon van nature slank en lang.

Eva -

En overigens weinig gespierd 😛

Korian -

Wat fijn dat jullie hier ook aandacht aan schenken! 🙂 Aan de dunne kant zijn en niet kunnen aankomen is moeilijker dan je denkt. Net zoals bij vollere dames, zijn er een aantal dingen die je toch wilt ‘bewijzen’ aan de buitenwereld.

Hanneke -

Wat fijn dat hier ook aandacht aan besteed wordt!! Iedereen heeft ‘t maar over afvallen, maar aankomen is minstens zo moeilijk!! en je wordt nog vuil aangekeken ook, als je het er een keer over hebt…

Francine -

Fijn dat hier ook iets over wordt geschreven! 🙂 Ik wil graag wat aankomen, maar inderdaad niet met veel suiker en andere troep. Bedankt voor dit artikel!

Francine -

O, en nog een heel belangrijke tip, vooral nu het winter is:
Je warm kleden!! Dan hoeft je lichaam zich minder zelf op te warmen, wat een hele hoop energie scheelt!

Hebe -

Wat goed om er ook op deze manier aandacht aan te besteden! Zelf moest ik veel aankomen en mensen denken er makkelijker over dan het daadwerkelijk is. Maar na veel gedoe is het me gelukt en deze tips zijn voor degene die nog moeten aankomen super!

Margot -

Dankje, dit had ik nodig! Doordat ik een periode ziek ben geweest zit ik echt tegen de ondergrens aan, maar aankomen blijkt knap lastig te zijn.

Marjon -

Thanks! Ik ben bezig met aankomen, dus ben blij dat er eindelijk eens ergens een blog wordt geschreven waarbij het niet om afvallen gaat :D.

Nesrin -

Ik heb hier nooit last van gehad. Fijn dat jullie hier ook aan denken. Te dik zijn is niet fijn maar te dun zijn en moeilijk aankomen is net zo erg.

Mathilde -

Ha, goed! Ik ben enorm blij dat de focus niet altijd op ‘skinny’ hoeft te liggen!

Corinne -

Ik vind het ook echt heel goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Ik heb het zelf niet nodig, maar er is echt weinig te vinden over dit onderwerp voor mensen die het wel nodig hebben. Echt super!

Emily van Kampen -

Dit is precies wat ik nodig heb. Ik ben ook iets te licht en doe heel hard mijn best om op een gezonde manier wat aan te komen. Inmiddels ben ik wel iets aangekomen, maar er moet nog een paar kilo bij. Bij mij gaat het tergend langzaam, doordat ik als dansdocent zo onwijs veel beweeg. Iedere tip is welkom, dus ik ben blij met dit stuk!

Sarah -

Handig zo een artikel, fijn ook dat er eens word gesproken over aankomen en niet over afvallen.

Miranda v/d Berg -

wat goed dat jullie ook hier aandacht aan besteden!

Marije -

Fijn dat dit artikel er is, bedankt. Ik moet aankomen, al gaat dat nog niet van harte. Maar ik wil het zéker niet door het eten van junkfood! Dus deze tips zijn zeer welkom. Al is het aanhouden van BMI 18, 5 als ondergrens wel erg laag.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube