CLF TUBE Restovlog: In de keuken van Floris – Rotterdam

Vandaag weer een restovlog, dit keer vanuit Rotterdam. Vorige week werden we door Floris uitgenodigd om te komen eten in zijn keuken, ter gelegenheid van het 8-jarige bestaan van het restaurant Floris in de keuken. En oh ja, Floris zelf was die dag ook jarig!

[youtube id=”9YEfwadoiUM”]

Hierboven zie je al een video-impressie, hieronder ook nog wat foto’s. Sinds jaren reisde ik voor het eerst weer eens met het openbaar vervoer (ik ben heel verwend met mijn eigen auto) dus dat heb ik ook op de film gezet 🙂 Hierbij de recensie van In de keuken van Floris te Rotterdam!

De setting van dit restaurant is erg apart: je komt letterlijk binnen in de keuken van Floris, waar de tafels omheen staan. Fijn, je kunt dus echt alles zien en sterker nog: met Floris zelf praten. Al is hij opperst geconcentreerd als hij bordjes opmaakt. De vele natuurelementen vallen op: her en der hangen stukken boomtakken aan de muur.

We starten met alle gasten tegelijk met eten en gedurende de avond komen er negen gangen uit de keuken met prachtige bijpassende wijnen. Op 1 gerecht na, waar we een fruitig biertje bij krijgen. Het eten is echt goed: de gerechten zijn met zoveel passie en precisie gemaakt, echt mooi om te zien dat zowel Floris als zijn souschef echte vakidioten zijn. En de sommelier trouwens ook! Het lastige is wel dat als je iets niet lekker vind, Floris persoonlijk je bordje afhaalt en vraagt wat je niet lekker vond. En hij ziet alles, zelfs toen ik stiekem mijn niet opgegeten lam bij mijn vriend op z’n bord had gelegd, haha.  Het gerecht was overigens echt prachtig, maar ik houd echt niet van lamsvlees. Ik heb overigens wel een oester geslurpt, die ik normaal gesproken liever over sla, haha! Mijn absolute favo deze avond: de champagneproeverij, wat een tof idee!, en de rogvleugel met quinoa en zeekraal, yum. 

We love:
– Het ludieke concept van letterlijk ‘in de keuken’.
– Het persoonlijke contact met de chef en de kans om mee te kijken.
– De sommelier: hij vertelt passievol over de wijnen in vaktermen die toch te begrijpen zijn. Fijn!
– De hoge kwaliteit van de gerechten.
– De fijne achtergrondmuziek.

We less love:
– Dat je Floris niet voor de gek kunt houden 🙂
– Het eten wat de pot schaft is niet voor iedereen geschikt.

Nice to know: Floris heeft nu een actie waarbij je het negen-gangen wijnarrangement gratis krijgt!

We aten hier op uitnodiging
www.indekeukenvanfloris.nl

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER!

Floris

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:
pinterest instagram heart twitter facebook youtube