11x zonder moeite wat gezonder leven

Iedereen wil het liefst zo gezond mogelijk zijn, toch? Maar níet iedereen heeft zin om voor dag en dauw al in de apparaten van de sportschool te hangen of iedere dag moeilijk te doen met ingewikkelde vetvrije of überslanke recepten. En dat hoeft ook helemaal niet, denk ik.

Smoothie

Door kleine aanpassingen, die óók ideaal zijn voor de luie-ik-wil-gezond-zijn-types, kun je al prima een stapje naar een gezonder lijf zetten. En lekkerder in je vel, betekent vaak ook wat meer happy in je hoofd. Welke van deze tips ga jij in je leven integreren?

1. Begin de dag met groenten
Groenten zijn gezond! Welk dieet je ook volgt of over welke lifestyle je ook leest, er is er geen enkele die zegt dat je níet heel veel (zo niet onbeperkt) groenten mag eten. Ontbijten doe je meestal thuis, lunchen vaak niet en dineren misschien ook niet altijd. Over je ontbijt heb je doorgaans dus de meeste controle. Als je nou ’s ochtends al wat groenten binnenkrijgt, heb je echt een perfecte start van de dag! En hoe je dag ook loopt, je weet op het moment dat je in bed ligt dat je in ieder geval je groentjes (en dus heel veel fijne vitamines, mineralen en vezels) in ieder geval binnen hebt gekregen. Maar hoe je dat dan doet, ’s ochtends groenten binnenkrijgen? Ga voor de groene smoothie! Ook nog eens supersnel klaar. Mijn supertip: gooi er een half banaantje door, dan vind je de smaak vast en zeker lekker. Klik HIER voor een aantal simpele recepten.

2. Doe je vriezer vol met groenten en fruit
Zit je eens in zo’n gezonde flow, kom je erachter dat je fruitschaal en groentelade zo goed als leeg zijn. TIP: haal eens per twee weken minimaal 3 doosjes bevroren groenten en fruit, zodat je àltijd wat achter de hand hebt. Bessen in je smoothie of over je yoghurt, bevroren spinzazie of erwtjes door je omelet… Noem maar op! Als je ze invriest weet je ook zeker dat ze niet liggen weg te rotten. Ideaal!

3. Houd een eetdagboekje bij
Wat mij altijd helpt als ik weer even gezond wil doen na een schrans-periode: opschrijven wat ik eet. Ik zet het in mijn telefoon, maar je kunt natuurlijk ook een notitieboekje nemen. Een paar dagen bijhouden wat je nou eigenlijk naar binnen werkt, en steeds na iedere maaltijd dus even 1 minuutje nemen om het op te schrijven, geeft overzicht. Ten eerste zie je waar je nogal veel van eet, dat kun je wat minderen, ten tweede zie je waar je eigenlijk nog wel een schepje bovenop mag doen (groenten! fruit! volkoren granen! noten! vis!) en ten derde helpt het je om meer gevarieerd te eten (oh, ik grijp steeds naar appels, laat ik ook even peren, een mango en mandarijnen halen).

…De 8 andere tips ook lezen? KLIK DAN HIER! Op Chickslovehappiness.com vind je de rest van dit artikel!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Nesrin -

De vriezer is mijn beste vriendin! Door voor seizoensfruit en groente te kiezen en er dus afwisseling is vind ik het allemaal nog “leuker en lekkerder”.

Lotte -

Fijne tips! Ik heb ook altijd veel groente en fruit in huis, zodat ik altijd wat kan pakken. Ook gooi ik altijd fruit in mijn tas, zodat als ik trek krijg niet grijp naar ongezonde snacks:)

Margot -

Fruit en groente in de vriezer hebben vind ik ook altijd erg fijn! perfect ook voor als je eigenlijk boodschappen had moeten doen, maar er toch geen tijd voor had.

Carolien - On a Healthy Adventure -

Herkenbare tips! Ik pas er veel zelf toe 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube